Image

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι κανόνες που έχει ορίσει η εταιρεία VGL eSports σε συνεργασία με την HFP Greece έχουν ως σκοπό την διατήρηση της αγωνιστικής ποιότητας και του επιπέδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Η μη τήρηση των κανονισμών δύναται να οδηγήσει στις ποινές που αναγράφονται στο βιλβλιο κανονισμών είτε σε αποκλεισμό παικτών και μελών απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των πρωταθλημάτων που διεξάγει η εταιρεία.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Virtual Gaming Leagues σε συνεργασία με την HFP έχουν ως στόχο να φέρουν εις πέρας την αποστολή για την δημιουργία και την εδραίωση του ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Κύπρο βάζοντας ως βάση μια δίκαιη και ανταγωνιστική διοργάνωση.

Ήμαστε εδώ για να εξισορροπήσουμε τον χώρο του ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου δίνοντας την δυνατότητα στην κοινότητα να καθορίσει την ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης.

Αυτό το πρωτάθλημα είναι και ένας τρόπος δημιουργίας κοινότητας για παίκτες απο όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, την συμμετοχή τους σε ενα φιλικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και την επίδειξη των ταλέντων τους.

Ελπίζουμε να φιλοξενήσουμε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις μας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Για να υποβάλετε παράπονο ή αναφορά κατά των κανονισμών, χρησιμοποιήστε το Ticket System που σας παρέχει η VGL στην πλοήγηση του ιστότοπου και έπειτα επίλεξτε το αρμόδιο τμήμα για να υποβάλετε την αναφορά σας. Ενημερώστε τους διαχειριστές του πρωταθλήματος ΑΜΕΣΑ, μέσω του Discord ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

2.1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ / ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

Σε περίπτωση παραβίασης κανόνα θα πρέπει να ακολουθούνται οι παρακάτω διαδικασίες για να θεωρηθεί έγκυρη η αναφορά:

a) Όταν παραβιάζεται οποιοσδήποτε κανόνας πριν απο την έναρξη του αγώνα:
Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει ο αγώνας να ξεκινήσει.Bεβαιωθείτε οτι έχετε λάβει βίντεο η φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό της παράβασης. Στη συνέχεια, αποχωρήστε  και υποβάλετε την αναφορά μέσω Ticket System στο Website και ειδοποιήστε ένα μέλος του προσωπικού του πρωταθλήματος ΑΜΕΣΑ μέσω του Discord ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

b) Όταν παραβιάζεται οποιοσδήποτε κανόνας κατα την διάρκεια του αγώνα:
Καταγράψτε την παράβαση, ολοκληρώστε τον αγώνα, υποβάλετε την αναφορά μέσω Ticket System στο Website και ειδοποιήστε ένα μέλος του προσωπικού του πρωταθλήματος ΑΜΕΣΑ μέσω του Discord ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) εντός 2 ωρών μετά την λήξη του αγώνα. Μετά το πέρας των 2 ωρών η αναφορά ΔΕΝ θεωρείται έγκυρη.

Η αποστολή των στοιχείων της παράβασης πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ απο τον προπονητή της ομάδας προς τους αρμόδιους του πρωταθλήματος και ΟΧΙ προς στην αντίπαλη ομάδα.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο απο τους αρμόδιους της διοργάνωσης και οχι απο τις ομάδες. Σε καμία περίπτωση οι ομάδες δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν την επανέναρξη αγώνα.Σε αυτή την περίπτωση και οι 2 ομάδες τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών.

Επικοινώνηστε μαζί μας για να διευθετήσουμε το θέμα επίσημα και άμεσα. 

Χρησιμοποιήστε το Ticket System το οποίο επικοινωνεί απευθείας με τους διαχειριστές του πρωταθλήματος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

3.1. Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής Ομάδας

3.1.1 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ

 • Για την δυνατότητα συμμετοχής επίσημων αθλητικών σωματίων, εταιρειών στα πρωταθλήματα οι ομάδες οφείλουν να υπογράψουν συμβόλαιο για τους όρους και τις προϋποθέσεις με την διοργανώτρια αρχή.
 • Για την δυνατότητα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ο ιδιοκτήτης της ομάδας πρέπει να συμφωνήσει με τους όρους και τις προϋποθέσης της διοργανώτριας αρχής και να συμφωνεί με τους κανόνες και την μεθοδολογία του πρωταθλήματος.

 • Όλες οι ομάδες οφείλουν να διαθέτουν Επίσημο κανάλι στην πλατφόρμα του Youtube όπου θα καταγράφουν τα στατιστικά και θα γίνονται οι ζωντανές αναμεταδόσεις των αγώνων.

 • Όλες οι ομάδες οφείλουν να έχουν την δυνατότητα ζωνανής αναμετάδοσης του αγώνα στην πλατφόρμα του Youtube σε ελάχιστη ανάλυση 720p για το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων του πρωταθλήματος βάση προγράμματος.

========================================================================================
3.1.2 ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ

α) Πρώτη κατηγορία
Το βασικό πακέτο εισόδου ομάδας στην πρώτη κατηγορία κοστίζει 102 
€ και περιέχει τα παρακάτω

 • Είσοδος της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα (6€)
 • Δελτίο προπονητή (6€)
 • 15 δελτία παικτών (15*6€=90€)
*Η ομάδα εφόσον επιθυμεί 20 παίκτες στο ρόστερ της έχει το δικαίωμα αναβάθμισης πακέτου για την προσθήκη πέντε (5) δελτίων παικτών  (5*6€=30€)

========================================================================================
 3.1.3 ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΠΑΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
 • Η Κάθε ομάδα βάση κανονισμών οφείλει να έχει το λιγότερο έντεκα (11) παίκτες δηλωμένους στο Roster της για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ο μέγιστος αριθμός παικτών σε Roster ομάδας είναι είκοσι (20) +1 προπονητής/παίκτης .

 • Εάν κάποια ομάδα έχει γεμάτο Roster και θέλει να κάνει προσθήκη νέου παίκτη, πρέπει να αφήσει ελεύθερο παίκτη στους Free agent , το οποίο επιτρέπεται ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περίοδου στα μέσα της σεζον για να υπάρξει κενός χώρος στο Roster.

 • Η προσθήκη νέων παικτών εφόσον ο παίκτης ΔΕΝ ειναι δηλωμένος σε άλλη ομάδα επιτρέπεται καθ' όλη την διάρκεια της σεζον εκτός των τελευταίων δέκα (10) αγωνιστικών.
========================================================================================
3.1.4 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

Η διοργάνωση αφορά απκλειστηκά ομάδες 11v11 με παίχτες που έχουν δημιουργηθεί στο mode BAL(Become A Legend) και σύμφωνα με τους κανόνες δημιουργίας παίκτη.

 • ΜΟΝΟ οι εγγεγραμένοι παίκτες στο VGL Website οι οποίοι έχουν δεχθεί πρόσκληση και είναι μέλη του Roster μίας ομάδας μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνα της σεζόν.

 • Ο κάθε παίκτης δικαιούται να έχει έναν επίσημα δηλωμένο λογαριασμό και να αγωνίζεται με το προσωπικό του PSN ID.

 • Απαγορεύεται αυστηρά παίκτες να αγωνίζονται με δέυτερους λογαριασμούς είτε λογαριασμούς άλλων παικτών. Σε αυτη την περίπτωση τιμωρείται ο παίκτης, η ομάδα και ο προπονητής με αποκλεισμό απο την σεζον ή μόνιμο αποκλεισμό απο την διοργάνωση μετά την εξέταση της περίπτωσης και τον αποδεικτικών στοιχείων απο τους διαχειρηστές του πρωταθλήματος.

 • Η υπεύθυνοι των ομάδων οφείλουν να ελέγξουν στο BANLIST εαν οι παίκτες που θέλουν να προσθέσουν στο Roster έχουν δικαίωμα συμμετοχής ή εκρεμμή κάποια τιμωρία απο την διοργάνωση. 

 • Κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει 3 παίχτες + 1 τερματοφύλακα. Με κάθε παίχτη να μπορεί να γνωρίζει μόνο μία θέση χωρίς να έχει μάθει ή να αρχίζει να μαθαίνει άλλη.

 • Η θέση του Τερματοφύλακα είναι ελεύθερη για κάθε χρήστη ανεξάρτητα από τους τρείς (3) παίχτες ανά χρήστη.

 • Κάθε ομάδα μέσω του προπονητή της είναι υποχρεωμένη να στείλει τις καρτέλες των δημιουργηθέντων παιχτών ανά χρήστη πριν της λήξης της προθεσμίας που θα δωθεί απο την διοργανώτρια Αρχή.

 • Η επικοινωνία για την διεξαγωγή των αγώνων θα γίνεται μέσω του επίσημου discord server του πρωταθλήματος.

 • Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να εγκαταστήσουν το επίσημο patch της διοργάνωσης όπως αυτό δημιουργήθηκε από της HFP - Editin Team και σε διαφορετική περίπτωση τουλάχιστον οι προπονητές, αρχηγοί και τα άτομα που θα πραγματοποιούν την live μετάδοση.

 • Κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει παίχτες που ανήκουν στο ρόστερ της ενώ κάθε χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο κάποιον εκ των τριών (3) δημιουργηθέντων παίχτων του ή του ενός (1) τερματοφύλακα του. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα ανωτέρω η ομάδα χάνει ανευ αγώνα με 3-0 ενώ της αφαιρείται ένας βαθμός.
=======================================================================================
3.1.5 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ SOCIAL MEDIA

Η ομάδα υποχρεούται να έχει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media) ,  να προωθεί και να δημοσιεύει για την πορεία της ομάδας αλλα και την διοργάνωση με συγκεκριμένες αναφορές και εικονικό υλικό (Tag / Hashtag/ Logos) που ορίζει η διοργάνωση στα Guidelines των πρωταθλημάτων.

======================================================================================== 

3.1.6 ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

 • Μόνο σε περίπτωση συμβολαίου με την διοργανώτρια αρχή επιτρέπεται η χρήση λογοτύπων και ονομάτων επαγγελματικών ομάδων, αθλητικών σωματείων και εταιρειών.
 • Οι ερασιτεχνικές ομάδες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν δικά τους λογότυπα και ονόματα για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ

4.1. Πρόγραμμα Αγώνων Σεζόν

4.1.1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ
Οι ομάδες οφείλουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα “Lobby” 15 λεπτά πριν την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα.

Δευτέρα 21:00 εώς 23:00 (Αγώνας πρωταθλήματος )
Πέμπτη 21:00 εώς 23:30 (Ευρωπαικές Διοργανώσεις) (Future Plan)
Παρασκευή 21:00 εώς 23:00 (Αγώνας πρωταθλήματος ή Κυπέλλου)

========================================================================================

 

*Η VGL eSports και η HFP Greece ορίζουν συγκεκριμένο προγραμμα αγωνιστικών υποχρεώσεων που πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες

*Η VGL eSports και η HFP Greece 'εχουν το δικαίωμα προσθήκης διπλών αγωνιστικών υποχρεώσεων για της ομάδες

*Η VGL eSports και η HFP Greece 'εχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγωνιστικών είτε να ορίσουν συγκεκριμένη Ημερομηνία και ώρα για την διεξαγωγή των αγώνων.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

5.1. Στατιστικά

5.1.1 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ
Οι ομάδες του πρωταθλήματος οφείλουν να ορίσουν επίσημο κανάλι στο Youtube όπου θα καταγράφουν τα στατιστικά και θα γίνονται οι ζωντανές αναμεταδόσεις των αγώνων.
Η ομάδα διαχείρισης στατιστικών του πρωταθλήματος έχει την ευθύνη μέσω των βίντεο στατιστικών να καταχωρεί τα στατιστικά των παικτών και των ομάδων.
Οι προπονητές των ομάδων οφείλουν να ελέγχουν την καταγραφή στατιστικών και να ειδοποιήσουν το αρμόδιο τμήμα σε περίπτωση έλλειψης ή λάθους.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Οι προπονητές οφείλουν να ελέγχουν τα ονόματα των παικτών του Roster τους καθ' όλη την διάρκεια της σεζον .
Το όνομα φανέλας (kitname και Know as) του παίκτη στο PES πρέπει να είναι το επίθετο του παίκτη |(με κεφαλαία) και να ταιριάζει με το kitname που εχει δηλώσει ο παικτης στο επίσημο προφίλ του στο VGL.
Χρησιμοποιούμε το όνομα φανέλας για να προσθέσουμε στατιστικά στον παίκτη. Σε περίπτωση οπου ο παικτης αλλάξει πρεπει να ενημερώσει τους διαχειριστές αλλιώς χάνει τα στατιστικά του.

=============================================================

5.1.2 ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ 

 • Καταγραφή στατιστικών των παικτών και της ομάδας σε βίντεο στο YouTube.

 • Τοποθέτηση Link στον ιστότοπο στην συγκεκριμένη αγωνιστική μέσα στο χρονικό περιθώριο των 2 ωρών μετά την λήξη του αγώνα.

 • Καταγραφή Σκορ.

 • Καταγραφή MOTM σε περίπτωση νίκης .

 • Σε περίπτωση λήξης της προθεσμίας των 2 ωρών η ομάδα δέχεται προειδοποίηση.
  Με την συμπλήρωση τριών (3) προιδοποιήσεων αφαιρείται απο την ομάδα ένας (1) βαθμός απο τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος


=============================================================

5.1.3 Ο τιτλος του βίντεο πρέπει να αναγράφει.

1)Τα ονόματα των ομάδων (Home team vs Away team)

2)Το Matchday (MD8 ή MDC8) πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα
Παράδειγμα: Omonoia vs Trivellato MD8

*Η ομάδα στατιστικών είναι υπεύθυνη να συλλέξει το βίντεο και να καταχωρήσει τα στατιστικά.

Οδηγός καταγραφής στατιστικων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

6.1. Μεθοδολογία Πρωταθλήματος HFP Legendary League

6.1.1 Οι ομάδες χωρίζονται σε δύο (2) ομίλους, Ευρωπαικό και Ελληνικό.

6.1.2 Οι ομάδες αγωνίζονται εντός και εκτός έδρας με τον κάθε αντίπαλο βάση του επίσημου προγράμματος του πρωταθλήματος.

6.1.3 Οι ομάδες που τερματίζουν στις τέσσερις (4) υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα προκρίνονται στην φάση των Knock out του πρωταθλήματος.

6.1.4 Ο Τρόπος κατανομής ζευγαριών στην φάση Knock out του Πρωταθλήματος γίνεται με την μέθοδο <<χιαστή>> ανάλογα την κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα.

 • 1ος Α ομίλου με 4ο Β ομίλου
 • 2ος Α ομίλου με 3ο Β ομίλου
 • 3ος Α ομίλου με 2ο Β ομίλου
 • 4ος Α ομίλου με 1ο Β ομίλου

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Η VGL eSports και η HFP - PES Greece έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικό βιβλίο προειδοποιήσεων για συγκεκριμένες παραβατικές ενέργειες ομάδων και παικτών στο οποίο υπάρχει κοινή πρόσβαση.
Στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό βιβλίο καταγράφονται οι ενέργειες των ομάδων και των παικτών κατά των κανονισμών του πρωταθλήματος με λεπτομερή περιγραφή ύστερα απο έλεχγο αποδεικτικών στοιχείων.

 • Οι ομάδες σε περίπτωση καταγραφής τριών (3) προειδοποιήσεων δέχονται ποινή αφαίρεσης ενός (-1) βαθμού απο τον βαθμολογικό πίνακα.
 • Οι παίκτες δε περίπτωση καταγραφής δύο (2) προειδοποιήσεων δέχονται ποινή αποκλεισμού για τις 2 επόμενες αγωνιστικές στην τρέχουσα σεζον.


*Η VGL eSports και η HFP - PES Greece έχουν το κάθε δικάιωμα να πάρει απόφαση βάση της κρισιμότητας του αγώνα και να τιμωρήσει απευθείας ομάδες με ποινή και ήττα χωρίς καταγραφή προειδοποίησης
Παράδειγμα : Αγώνας που κρίνει οποιαδήποτε πρόκριση 

*Η VGL eSports και η HFP - PES Greece έχουν το κάθε δικάιωμα αποκλεισμού ομάδας ή παίκτη απο κάθε διοργάνωση στην περίπτωση που επαναλαμβάνονται παραβατικές ενέργειες απο τους ίδιους και επηρεάζουν αρνητικά την εταιρεία και την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

LIVESTREAM GUIDELINES

ΟΔΗΓΟΣ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι ομάδες οφείλουν να έχουν επίσημο κανάλι στην πλατφόρμα του Youtube όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης των αγώνων βάση του επίσημου προγραμματος των εκπομπών.


ΟΔΗΓΙΕΣ

 1. Τουλάχιστον μια ωρα πριν τον αγώνα στέλνετε τις 11άδες στο κανάλι #live_broadcast (Discord Server) με φωτογραφία οπως ακριβώς στο παράδειγμα , (χρώματα, μέγεθος , ονόματα παικτών)

 2. Και οι δυο ομάδες οφείλουν να κάνουν ζωντανή μετάδοση του αγώνα.

 3. Μόλις ανοίξετε το Stream πρέπει να επιλέξετε unlisted απο τον υπολογιστή (οχι private αλλα unlisted)

 4. Στις ρυθμίσεις του ήχου στο PES πρέπει να κάνετε σίγαση τον Commentator και την μουσική και να ανεβάσετε στο μέγιστο τον ήχο του γηπέδου.

 5. Στις ρυθμίσεις του PES επιλέγετε να φαίνεται στον αγώνα το kitname του παίκτη και ΟΧΙ το PSN ID

 6. Αμέσως μετα το τέλος του αγώνα πρέπει δείξετε τα Highlights και ύστερα τα στατιστικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 11αδας: 

*Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων η ομάδα δέχεται προειδοποίηση.

MARKETING GUIDELINES

MARKETING GUIDELINES

Οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media) ,να προωθούν και να δημοσιεύουν αναρτήσεις για την πορεία της ομάδας και την διοργάνωση με εικονικό υλικό και συγκεκριμένες αναφορές (Tag / Hashtag/ Logos) που ορίζει η διοργάνωση στα Marketing Guidelines των πρωταθλημάτων.

 

ΟΔΗΓΟΣ
1. Δημοσίευσεις στα Social Media (Facebook , Instagram, twitter) 3-4 ώρες πριν την έναρξη του κάθε αγώνα.

2. Σε κάθε δημοσίευση θα πρέπει να περιελαμβάνονται Hashtag #VGL, VGLesports #HFP #HFP_Community #(oνομασία του τουρνουά)

3. Όταν στην δημοσίευση υπάρχει αναφορά της VGL θα πρέπει να γίνει και mention/tag @VGL , @HFP - PES Greece

4. Οι δημοσιεύσεις δεν θα πρέπει να έχουν πάνω απο 6 - 7 hashtags.

5. Eφόσον μια ομάδα κάνει προώθηση δημοσίευσης "boost" καλό θα ηταν να ενημερώνεται η VGL για να τα προωθεί.

6. Οι ομάδες πρέπει να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με την Διοργανώτρια αρχή μέσω κοινοποιήσεων, mentions, hashtags.

Copyright © 2020 VGL eSports All Right Reserved
Register
Remember Me
Forgot password

person

Login