Πρεμιερα με 2/2 κοντρα στην Ολλανδια, επομενος αντιπαλος η Γεωργια

Ξεκίνησε την προσπάθειά της στον 4ο όμιλο του IPL European Cup, τουρνουά προετοιμασίας για το επερχόμενο VPG World Cup, η εθνική μας ομάδα, που νίκησε δύο φορές την αντίστοιχη της Ολλανδίας με το ίδιο σκορ (2-0) εντός και εκτός έδρας. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στη χώρα μας με τα δύο γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να τα πετυχαίνουν οι Τριανταφύλλου στο 76′ και στο 94′ αντίστοιχα. Στο παιχνίδι της Ολλανδίας, η Ελλάδα καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, με τα γκολ των Bushi και Λινάρδου στο 35′ και στο 42′. Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου μας, η Ρωσία νίκησε 2 φορές (1-0/0-2) και συνεχίζει στη δεύτερη θέση του ομίλου μας, σε ισοβαθμία με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που βρίσκεται στη πρώτη. Για τις επόμενες δύο αγωνιστικές, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει την Κυριακή, αρχικά στη Γεωργία (22:30) και στη συνέχεια στην Ελλάδα (23:00) την εθνική Γεωργίας για την 3η και 4η αγωνιστική του ομίλου. Συγκεντρώνοντας 4 ακόμη βαθμούς, η εθνική μας ομάδα θα κλειδώσει και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμνη φάση του τουρνουά!

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας Στράτος Ταμβάκος, παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους δημοσιογράφους της VGL:

Καταρχάς καλησπέρα και σας ευχαριστώ που μου δίνετe την δυνατότητα να δώσουμε κάποιες απαντήσεις σε εσάς και στο community που ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με το pro clubs 11vs11 στο FIFA και να οδηγήσουμε τις ομάδες μας αλλά και την Εθνική μας όσο πιο ψηλά γίνεται και να είναι ανταγωνιστικές ως προς το επίπεδο των ξένων ομάδων και των χωρών που και πληθυσμιακά έχουν κατά πολύ περισσότερους χρήστες αλλά και από θέματα υποδομών των συνδέσεων του ίντερνετ τους που όπως έχουμε ξαναπεί σε υψηλό επίπεδο είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό.

1) Coach καλησπέρα, καταρχάς, θεωρείς αρκετά υψηλό το επίπεδο του τουρνουά αυτού? Και κατά πόσο θεωρείς πως θα βοηθήσει την εθνική μας ομάδα αγωνιστικά ενόψει του VPG World Cup?

Ως προς την πρώτη ερώτηση σας θεωρώ όπως σας προείπα ότι σε αυτά τα τουρνουά πάντα θα έχουμε ένα μειονέκτημα ως προς τους αντιπάλους στο θέμα της σύνδεσης που καθιστά να φαίνονται κάποιες ομάδες λίγο καλύτερες μέσα στο γήπεδο και στις αντιδράσεις τους από την πραγματική εικόνα . Θα σας πω ένα παράδειγμα από την προετοιμασία μας. Σε ένα φιλικό με γνωστή ομάδα που απαρτιζόταν από διάφορους καλούς ξένους παίκτες του χώρου ξεκινήσαμε το ματς και κάναμε host εμείς. Καταφέρνουμε να προηγηθούμε νωρίς και να έχουμε μια εικόνα που ελέγχαμε το παιχνίδι. Ξαφνικά και εξαιτίας που ήτανε ένα απλό φιλικό οι αντίπαλοι βγήκανε και μας στείλανε ότι είχανε καθυστέρηση επειδή παίζανε με 80-90 ms πράγμα το οποίο εδώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι παίκτες μας παίζουνε με μέσο όρο από 65 έως 100 ms. Εννοείται πως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να καλυφθούν αδυναμίες οι οποίες μπορούν να βελτιωθούν αλλά αποδεικνύει πως και οι ξένες ομάδες δυσκολεύονται όταν τους συμβαίνει αυτό. Έτσι λοιπόν για να επανέλθω συμμετέχουν στο τουρνουά αρκετά δυνατά ρόστερ από ότι έχουμε δει άλλα είναι πολύ πιο λίγα σε αριθμό συγκρίνοντας τα με την κορυφαία διοργάνωση του VPG WORLD CUP. Ο σκοπός της ένταξής μας σε αυτό το τουρνουά είναι στα πλαίσια προετοιμασίας για το VPG WORLD CUP για να δέσει η ομάδα και να αναπτύξει χημεία μεταξύ της. Είναι πολύ σημαντικό σε καινούργια ρόστερ να μην χάνεται η επαφή μεταξύ τους και να υπάρχει μια συνεχόμενη ροή προπονήσεων όσο αυτό είναι δυνατόν αφού τρέχουν και οι υποχρεώσεις των παικτών με τις ομάδες τους. Προσπαθούμε να έχουμε μια επαφή τουλάχιστον δυο ημερών εβδομαδιαίως.

2)Πιστεύεις πως η εθνική μας ομάδα θα καταφέρει να διακριθεί σε αυτό το τουρνουά?

Εδώ θα ήθελα να σας πω το εξής, Επειδή σε κάποια τουρνουά εκτός του VPG που έχει βάλει κανόνα στα ρόστερ των Εθνικών να αποστέλλονται αποδεικτικά στοιχεία παικτών όπως ταυτότητα η διαβατήριο ώστε να αποδεικνύουν ότι είναι όλοι από την ίδια χώρα στα υπόλοιπα είναι ανοικτά πράγμα που καθιστά κάποιες ομάδες να έχουνε παίκτες που δεν είναι από την ίδια χώρα αλλά τους ενέταξαν για να είναι ποιο δυνατές . Εμείς εδώ σε συνεργασία με την επίσημη πανελλήνια διοργάνωση VGL που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα τρέχουμε την Εθνική ομάδα όπως θα έτρεχε και στην πραγματικότητα. Δεν μας ενδιαφέρουν κινήσεις τέτοιου είδους που είναι προσωρινές απλά για μια καλή πορεία αλλά αντιθέτως μας ενδιαφέρει μακροπρόθεσμα να διακρίνονται Έλληνες παίκτες ώστε να μπορέσουν να ανοιχθούν και σε κάποιους πόρτες του εξωτερικού και να κάνουν μια ακόμα καλύτερη καριέρα όπως ακριβώς και στην πραγματικότητα. Παρόλα αυτά ναι πιστεύω πως έχουμε το υλικό για μια διάκριση που μπορεί να σημαίνει από συμμετοχή σε τελικό μέχρι 4αδα.

3)Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό στοιχείο αυτής της ομάδας και ποιο το αδύναμο?

Ωραία ερώτηση. Εδώ η απάντηση και στα δυο είναι “ο ίδιος μας ο εαυτός”. Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά μας σαν λαός και πως αντιμετωπίζουμε καταστάσεις. Αυτός ο λαός έχει ταλαιπωρηθεί από 2 εμφυλίους του 1823 και του 1946 και γενικώς μεγάλη εσωστρέφεια μεταξύ του και φαγωμάρα. Αυτό ισχύει και το βλέπουμε και στην καθημερινότητα μας άλλα και σε ομάδες και σε κοινωνικά σύνολα που μπορεί κάποιοι να υποσκάπτουν καταστάσεις για να επωφεληθούν. Αυτό πιστεύω πως θα ήταν καταστροφικό σε μια ομάδα και να ξεκινήσει οποιαδήποτε εσωστρέφεια και φαγωμάρα ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Άλλο τόσο όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και ιστορικά τα μεγάλα επιτεύγματα του λάου μας αν ενωθεί και παλέψει για ένα κοινό σκοπό όταν βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση. Από επαναστάσεις και αντιστάσεις σε πολέμους μέχρι και τεράστια αθλητικά επιτεύγματα για μια χώρα με τόσο μικρό πληθυσμό.

Έτσι θέλω να αναδείξουμε αυτό το ισχυρό όπλο μας μέχρι και σε αυτήν την ηλεκτρονική ενασχόληση κάτω από την σκεπή του εθνόσημου. Επίσης εδώ θέλω να τονίσω την ποιότητα αρκετών παικτών μας που αποτελούν τα ισχυρά όπλα της ομάδας όπως Bushi, Σπίθα με αρκετούς τίτλους και εμπειρία στο χώρο αυτό αυτά τα χρόνια και την εξαιρετική τους επιθετική ποιότητα μαζί με τον Λινάρδο από την ΑΕΚ Λάρνακας. Επίσης ο Σκιάς και ο Τσάτσος δυο αμυντικά χαφ που φέτος βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα μαζί με τον Γιατσάι και τον Κράγκαρη δυο παίκτες που πρωταγωνιστούν φέτος στα τουρνουά 1VS1 και βοηθούν τον Παναθηναϊκό σε μια εκπληκτική πορεία έχοντας περάσει στους 8 του Europa League. Ο Μπίρης στην άμυνα και ο Μουλαζιμάκης στο τέρμα προερχόμενοι και αυτοί από την ΑΕΚ Λάρνακας σε μια φοβερή πορεία φέτος να κατακτώντας το προηγούμενο πρωτάθλημα αλλά βοηθώντας και αυτήν την σεζόν να βρίσκεται η ομάδα τους ακόμα αήττητη μετά από 34 αγωνιστικές. Στο αμυντικό κομμάτι επίσης ο έμπειρος Παυλής και Μάκος με πολλές σεζόν στην πλάτη τους βοηθώντας τις ομάδες τους να φτάσουν σε τελικούς και διακρίσεις με την Ομόνοια Λευκωσίας . Ο Τριανταφύλλου και ο Κομπογιάννης από τον Ιωνικό με μεγάλη εμπειρία και πολλά πρωταθλήματα στην Ελλάδα μαζί ενισχύουν την ομοιογένεια της ομάδας καθώς έχουν υπάρξει συμπαίκτες με πολλούς. Επίσης το φετινό ταλέντο που εμφανίστηκε στο FIFA 21 στο χώρο του pro clubs Γκόγκας από την Ομόνοια έρχεται να προσφέρει εξαιρετική λύση στο επιθετικό κομμάτι μας . Τελος τα παιδιά που κάνουν εξαιρετικές σεζόν με τις ομάδες τους ΑΕΚ, Βέροια, Απόλλων Λεμεσού, Πολυχρονιάδης , Αρβανιτάκης , Κόγιας , Κομπογιάννης και Δημητριάδης δίνουν ασφάλεια και εξαιρετικές λύσεις .

4)Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης? Ποια πράγματα θα πρέπει να βελτιώσει η εθνική μας ομάδα στο παιχνίδι της?

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε ότι και αν κάνουμε. Απλώς σε ομαδικά αθλήματα είναι αρκετά ποιο δύσκολο διότι όσο και να βελτιωθείς εσύ ατομικά άλλα μένει στάσιμος ο συμπαίκτης σου τραβάει το σύνολο και το ομαδικό αποτέλεσμα πίσω. Σε αντίθεση με ατομικά αθλήματα που όλα εξαρτώνται καθαρά από σένα και το πόσο θέλεις να βελτιωθείς με σκληρή δουλειά.

● Θέλουμε να βελτιώσουμε να έχουμε στο παιχνίδι μας ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σκέψης με γρήγορες μετατοπίσεις και αυτοματισμούς .

● Ποιο επικίνδυνοι σε στημένες φάσεις όπως κόρνερ και φάουλ.

● Συνολική αμυντική λειτουργιά.

● Να αναπτύξουμε συγκεκριμένες τακτικές και τρόπους παιχνιδιού

απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες όταν δεν μπορούμε να επιβάλουμε τον

ρυθμό μας.

5)Τέλος, ποιοι είναι οι στόχοι μας στο VPG World Cup, και ποιο είναι το ”ταβάνι” της ελληνικής ομάδας;

Οι στόχοι μας σε μια τέτοια διοργάνωση στην οποία συμμετέχει η αφρόκρεμα των ρόστερ που ασχολούνται με το 11vs11 στο FIFA θα το παρομοιάσω με την πραγματικότητα της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο του 2014 που παραλίγο να περάσει στους “8” από την διαδικασία των πέναλτι. Ταβάνι? Δεν μου αρέσει ο όρος ταβάνι σε κάτι για την φιλοσοφία μου και την ιδιοσυγκρασία μου. Φυσικά υπάρχει ταβάνι σε διάφορους χώρους ενασχόλησης με κάτι όπως για παράδειγμα στο χώρος πρωταθλημάτων σωματικής διάπλασης “Bodybuilding” και εκεί διότι έχει να κάνει με τα γονιδιακά σωματικά χαρίσματα που ακόμα δεν μπορεί κανένας να επέμβει σε αυτά ,Ένας εκτόμορφος σωματικός τύπος πάντα θα μείνει εκτομορφος δεν μπορεί να γίνει ποτέ μεσόμορφος όπου αυτοί οι τύποι σωμάτων είναι και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Σε άλλους χώρους όμως τα ταβάνια και τα όρια που έχεις μπορεί να μην τα μάθεις ποτέ γιατί απλά δεν δούλεψες τόσο σκληρά. Έτσι πιστεύω ότι για να δούμε ταβάνι αποτελέσματος σε μια ομάδα ηλεκτρονική 11vs11 θα περάσει πάρα πολύ καιρός που ίσως δεν θα φανεί πότέ. Στασιμότητα ναι μπορεί να φανεί διότι δεν υπάρχει καλυτέρευση και υπακοή από τον καθένα ξεχωριστά σε αυτό που κάνουμε επειδή δεν θέλει για το χ ψ λόγο να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε αυτό.

Σαν μια πρώτη δημόσια γνωριμία πιστεύω να σας έδωσα να καταλάβετε τον τρόπο σκέψης μας άλλα και κάποια πράγματα γύρω από το χώρο του PRO CLUBS 11vs11 FIFA. Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ σε όποια παιδιά δεν ασχολούνται και θέλουνε να ασχοληθούν υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να κάνουν κάποιο δοκιμαστικό και να ενταχθούν στο χώρο αυτό και να αναπτύξουν μέχρι και μέσα από το gaming κάποιες αρετές όπως:

• προσαρμοστικότητα σε κοινωνικό σύνολο και να μπορείς να συνεργάζεσαι με αυτό χωρίς να δημιουργείς προβλήματα

• υπακοή, υπομονή και επίμονη

• να μην απογοητεύεσαι και να τα παρατάς

• να αγωνίζεσαι μέχρι τέλους ανεξαρτήτου αποτελέσματος

Σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι τα καλύτερα στην προσπάθεια όλων μας και στην στήριξη του συνεργάτη μου Χατζογιαννάκη Κω/νου που η βοήθεια του είναι υπερπολύτιμη σε όλη την προσπάθεια αυτή.

Ταμβάκος Στράτος
psn id bluematic_83

Leave a Reply

en_USEnglish

ARE YOU IN?

Subscribe to keep updated for the next News & Tournaments!