ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι κανόνες που έχει ορίσει η εταιρεία VGL eSports έχουν ως σκοπό την διατήρηση της αγωνιστικής ποιότητας και του επιπέδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μη τήρηση των κανονισμών δύναται να οδηγήσει στις ποινές που αναγράφονται στο βιλβλιο κανονισμών είτε σε αποκλεισμό παικτών και μελών απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των πρωταθλημάτων που διεξάγει η εταιρεία.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Virtual Gaming Leagues έχει ως στόχο να φέρει εις πέρας την αποστολή για την δημιουργία και την εδραίωση του ηλεκτρονικού μηχανοκίνητου αθλητισμού σε Ελλάδα και Κύπρο βάζοντας ως βάση μια δίκαιη και ανταγωνιστική διοργάνωση.

Ήμαστε εδώ για να εξισορροπήσουμε τον χώρο του ηλεκτρονικού μηχανοκίνητου αθλητισμού δίνοντας την δυνατότητα στην κοινότητα να καθορίσει την ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης.

Αυτό το πρωτάθλημα είναι και ένας τρόπος δημιουργίας κοινότητας για παίκτες απο όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, την συμμετοχή τους σε ενα φιλικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και την επίδειξη των ταλέντων τους.

Ελπίζουμε να φιλοξενήσουμε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις μας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Για να υποβάλετε παράπονο ή αναφορά κατά των κανονισμών, χρησιμοποιήστε το Ticket System που σας παρέχει η VGL στην πλοήγηση του ιστότοπου και έπειτα επίλεξτε το αρμόδιο τμήμα για να υποβάλετε την αναφορά σας. Ενημερώστε τους διαχειριστές του πρωταθλήματος ΑΜΕΣΑ, μέσω του Discord ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

3.1.1 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 • Για την δυνατότητα συμμετοχής αθλητικών σωματίων είτε εταιρειών στα πρωταθλήματα  πρέπει να υπογραφεί συμβόλαιο για τους όρους και τις προϋποθέσεις με την διοργανώτρια αρχή και να συμφωνεί  με τους κανόνες και την μεθοδολογία του πρωταθλήματος.

========================================================================================

3.1.2 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ / RACE SETTINGS

 • Οι κανόνες του corner cutting θα είναι στο strict, αλλά αν κάποιος οδηγός πιστεύει οτι τον προσπέρασαν με corner cut χωρίς να σημειωθεί ποινή λόγω κάποιου σφάλματος του παιχνιδιού, μπορεί να το αναφέρει στους αγωνοδίκες του πρωταθλήματος.

 • Το parc-ferme πρέπει να είναι on.

 • το dynamic weather πρέπει να είναι on.

 • Το damage πρέπει να είναι simulation.

 • Τα pit stops πρέπει να είναι manual.

 • Όλα τα αλλα assists επιτρέπονται.

========================================================================================
3.1.3 ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 
 • Οι αγωνοδίκες μπορούν να αφαιρέσουν Warning (προειδοποίηση) ΜΟΝΟ σε περίπτωση που ενα μονοθέσιο δεν είχε αλλη επιλογή να αποφύγει μια σύγκρουση και με την προυπόθεση οτι δεν έχει αλλο warning για το υπόλοιπο του αγώνα.

 • Σε περίπτωση ποινής (Penalty) λόγω σφάλματος του παιχνιδιού οι αγωνοδiκες μπορούν να τα αφαιρέσουν μετά το τέλος του  αγώνα.

 • Επιθετικη συμπεριφορα προς τους αλλους θα οδηγησει σε αναλογες τιμωριες, μεχρι και μόνιμο αποκλεισμό απο τις διοργανώσεις της VGL eSports (perma ban).

 
*Οι ποινές που δίνονται είναι στην ευχερεια των αγωνοδίκων και ορίζονται βάση της βαρύτητας της παράβασης.

*Για οποιαδήποτε επίμαχη φάση θα πρέπει να στείλετε αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο) στους αγωνοδίκες του πρωταθλήματος

*****Οποιαδηποτε στιγμη οι αντμιν μπορουν να δωσουν perma ban σε εναν οδηγο αν δεν εχει την καταλληλη οδηγικη και κοινωνικη συμπεριφορα. Πρωτα βεβαια, θα παρει μια προειδοποιηση


========================================================================================


3.1.4
 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ SOCIAL MEDIA
Η επίσημες ομάδες υποχρεούται να έχουν παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media) ,  να προωθουν και να δημοσιεύουν για την πορεία τους στο πρωτάθλημα αλλα και την διοργάνωση με συγκεκριμένες αναφορές και εικονικό υλικό (Tag / Hashtag/ Logos) που ορίζει η διοργάνωση στα Guidelines των πρωταθλημάτων.

======================================================================================== 

3.1.5 ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

 • Μόνο σε περίπτωση συμβολαίου με την διοργανώτρια αρχή επιτρέπεται η χρήση λογοτύπων και ονομάτων επαγγελματικών ομάδων, αθλητικών σωματείων και εταιρειών.
 • Οι ερασιτεχνικές ομάδες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν δικά τους λογότυπα και ονόματα για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

4.1.1 Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα είδος επαφής μεταξύ δύο μονοθεσίων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εννοείται ότι ατυχήματα γίνονται, αλλά οι οδηγοί οφείλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να τα αποφεύγουν.

4.1.2 Σε περίπτωση που κάποιος προκαλέσει ένα ατύχημα, οφείλει να αφήσει το/α επηρεασμένο/α μονοθέσιο/α να τον προσπεράσει. Αν δεν το κάνει η ποινή του θα αυξηθεί.

4.1.3 Ο παραπάνω κανόνας, ισχυει ακομα και σε περιπτωση που το ατύχημα οφείλεται σε πρόβλημα σύνδεσης ιντερνετ (LAG).

4.1.4 Αν κάποιος τρακάρει επίτηδες ένα άλλο μονοθέσιο δέχεται μόνιμο αποκλεισμό απο τα πρωταθλήματα (perma ban).

4.1.5 Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε ενα άλλο μονοθέσιο ως φρένο σε divebomb. Αν γινει αυτο ο οδηγός δέχεται κατευθείαν qualifying ban μαζί με ένα penalty για τον αγώνα στο οποίο έγινε το ατύχημα.

4.1.6 Είναι ευθύνη του οδηγού που κυνηγάει, να αποφεθγει επαφή με το όχημα που βρίσκεται μπροστά του.

4.1.7 Ο οδηγός οφείλει να κρατάει ενα racing line όταν αμύνεται. Αν κάνει ζιγκ-ζαγκ στις ευθείες θα θεωρηθει επικύνδινη οδηγηση. Στην ευθεία ο οδηγός θα μπορεί να κάνει μόνο ΜΙΑ αλλαγή racing line. Οτιδήποτε παραπάνω θα τιμωρηθεί με 10 second penalty.

4.1.8 Ο οδηγός οφείλει να αφήνει πάντα χώρο για να περάσει μαζί του άλλο ένα μονοθέσιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθει επικυνδινη οδηγηση και οι αγωνοδίκες θα κρινουν την ποινή που θα κατοχυρωθεί στον οδηγό αναλογα με το τι έκανε.

4.1.9 Αν βγει ο οδηγός εκτός πίστας θα πρεπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός όταν ξαναμπεί μέσα στην πίστα. Οποιοδήποτε ατύχημα που θα προκαλεθει θα θεωρηθεί δικό του φταιξιμο (Unsafe rejoin to track)

4.1.10 Σε περίπτωση μπλε σημαίας, ο οδηγός που θα γίνει lapped οφείλει να αφήσει τον άλλο οδηγό να περάσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Αποτυχία κάτι τέτοιου θα οδηγήσει σε qualifying ban.

4.2.1 Δεν ενδείκνυται η προσπέραση μονοθέσιου που είναι ένα γύρο μπροστα απο τον οδηγό.

4.2.2 Σε περίπτωση safety car πρέπει πάντα ο οδηγός να είναι πίσω από το μονοθέσιο μπροστα του και οχι διπλα του. Σε περιπτωση που γινει αυτο ο οδηγος θα δεχθει ενα 10 second penalty.

4.2.3 Αν καποιος οδηγός τρακαρει επιτηδες για να προκαλεσει safety car θα έχει ένα 2 race ban.

4.2.4 Αν ένας οδηγός θέλει να βγει απο τον αγώνα θα πρέπει να κάνει retire στα πιτ. Rage quits θα οδηγουν σε race ban.

4.2.5 Στο Qualifying ο οδηγός θα πρεπει να κάνει ένα χρόνο που να είναι μάξιμουμ κατά 107% χειρότερος από τον καλύτερο. Πχ αν κάποιος κανει pole lap 60 δευτερα, ο χειρότερος δυνατός χρόνος θα πρέπει να είναι 64.2 δευτερόλεπτα. Αποτυχία κάτι τέτοιου θα οδηγήσει σε Race Ban για τον επόμενο αγώνα. Τα retire από οδηγικό λάθος δεν συμπεριλαμβάνονται στον κανόνα.

4.2.6 Απαγορεύεται αυστηρά το Reset to Track. Όποιος το κάνει θα τιμωρηθεί με DQ από τον αγώνα.========================================================================================

Copyright © 2018 VGL eSports All Right Reserved. This website is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors.
Register
Remember Me
Forgot password