Φανταστικός αγώνας στην Βρετανία, νίκη στους τελευταίους γύρους για τον Καλλιώρα!(Video)

Η VGL Apex μετά τον ανιαρό και πληκτικό αγώνα στην Αυστρία μεταφέρθηκε στην Βρετανία και στην ιστορική πίστα του Silverstone για τον 5ο  γύρο της σεζόν.

Σε ένα qualifying στο οποίο η Williams έδειχνε την δύναμή της ξανά από νωρίς, ο Μάνος Πολίτης πήρε την pole position με χρόνο 1:24.792. Μεγαλη μάχη για τις θέσεις 2 έως 4 έδιναν ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Γιώργος Καλαμάκης, οδηγός του Ηρακλείου, και ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, έκανε χρόνο 1:25.412 που του ήταν αρκετό μόνο για την 6η θέση.

Γράφει ο Άγγελος Καλλιώρας

 

Η εκκίνηση ήταν εξαιρετική τόσο για τον Μάνο Πολίτη όσο και για τον Δημήτρη. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Άγγελο Καλλιώρα και τον Θανάση Κωνσταντόπουλο. Ο πρώτος κατρακύλησε από την 5η στην 10η θέση, λόγω δικού του λάθους, και για να αποφύγει τη σύγκρουση με άλλους οδηγούς, αναγκάστηκε να ανοίξει πολύ την γραμμή του και να βγει στην έξοδο διαφυγής, ενώ ο δεύτερος έκανε τετακέ μετά από μία επαφή με τον Παναγιώτη Φιλλιπάκο. Πιο πίσω δεν έλειψαν κάποιες επαφές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν πολλές μπροστινές πτέρυγες. Ο Δημήτρης Σταμάτης στον πρώτο γύρο πίεζε ασφυχτικά τον Μάνο Πολίτη, ο οποίος με πάρα πολύ καλή άμυνα κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία. Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Καρατζιάς, με μια φανταστική κίνηση κατάφερε να προσπεράσει 2 μονοθέσια στην Stowe, εκτελώντας μία από τις καλύτερες προσπεράσεις σε όλον τον αγώνα. Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος κατάφερε να πάρει τρείς θέσεις μόλις στον πρώτο γύρο, ενώ ο Άγγελος Καλλιώρας μόλις μία, κάνοντας μία καταπληκτική προσπέραση στην πρώτη στροφή. Στον δεύτερο γύρο ο Γιώργος Ζαφείρης έχασε το μονοθέσιο στην Copse αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες να βγάλουν το πρώτο εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας του αγώνα. Δυστυχώς για τον οδηγό της Ferrari, Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος δεν σεβάστηκε το προβλεπόμενο Delta, δέχτηκε Drive Through Penalty ενώ βρισκόταν στην μάχη της 1ης θέσης και κάπως έτσι οι ελπίδες του για βάθρο χάθηκαν. Στον 4ο γύρο ο Κωνσταντόπουλος προσπάθησε να κάνει την κίνηση στον Σάκη Ζαφειρόπουλο για την 10η θέση. Οι δυο τους είχαν είχαν μια επαφή με τον 1ο, οδηγό της Williams, να εχει μια μικρή ζημιά στο δεξί φτερό.

Στον 9ο γύρο, με το παράθυρο των pits να ανοίγει, ο Κωνσταντόπουλος μπήκε για να επιχειρήσει το undercut στον οδηγό του Ηρακλείου, Αναστάση Παπακώστα, στρατηγική που τον βοήθησε να φτάσει στην πρώτη πεντάδα. Στον ίδιο γύρο οι Alfa Romeo άνοιξαν ξανά μια μονομαχία η οποία δεν τους ωφέλησε, αφού ο Φώτης έσπασε την μπροστινή του πτέρυγα. Στις αρχές, του 11ου γύρου, οι οδηγοί από τις θέσεις 2 έως 4, μπήκαν στα pits για να βάλουν φρέσκα ελαστικά, ενώ ο πρωτοπόρος του αγώνα, Μάνος Πολίτης, έμεινε εκτός. Ο Σαπουντζής μερικούς γύρους μετα καθώς έβγαινε από τα pit με φρέσκα ελαστικά, απείλησε τον Άγγελο Καλλιώρα άμεσα, αλλά ο οδηγός του Λεβαδειακού αμύνθηκε φρενάροντας αργάα με τον Σαπουντζή να χάνει τον έλεγχο του μονθεσίου αιφνιδιασμένος.

Μέχρι τον 19ο γύρο δεν είχαμε ιδιαίτερη δράση αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν με την εγκατάλειψη της Haas του Κωνσταντίνου Κυραλέου. Έτσι, βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και ο αγώνας πήρε διαφορετική τροπή. Ο Μάνος Πολίτης μπήκε ξαφνικά σε μπελάδες, καθώς από εκεί που είχε άνετη διαφορά, τώρα έβλεπε στους καθρέφτες του τον Άγγελο, ο οποίος είχε πολύ καλό ρυθμό. Οι τέσσερις πρώτοι του αγώνα μπήκαν στα pits για φρέσκια soft γόμα, ενώ ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος και ο Χρήστος Παπουτσής, πρωτοπόροι στην συνολική βαθμολογία της apex, επέλεξαν να μείνουν έξω με τα φθαρμένα medium ελαστικά. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας να φεύγει στον 22ο γύρο και τον Θανάση να ηγείται της επανεκκίνησης οι τελευταίοι 4 γύροι θα ήταν συγκλονιστικοί. Ο Μάνος προσπάθησε να προσπεράσει τον Χρήστο αμέσως, όμως ο 2ος βγήκε εκτός, με αποτέλεσμα στην στροφή Bridge να δέχεται το προσπέρασμα από τον Άγγελο Καλλιώρα που εκμεταλλεύτηκε την μάχη. Εκείνος προσπέρασε και τον Χρήστο αλλά και τον Θανάση στον τελευταίο γύρο, αφού τα ελαστικά του ήταν καταπονημένα, για το γόητρο και κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη του, σε έναν συναρπαστικό αγώνα που θύμισε τον αγώνα της Monza του 2020.

Το πόντιουμ εκτός του Μάνου συμπλήρωσε ο οδηγός της Alfa Romeo Φώτης Κανδύλλης, ο οποίος από το πουθενά, ενώ ήταν 8ος ανέβηκε στο βάθρο, αφού δεν είχε καμία ποινή δευτερολέπτων. Επόμενος αγώνας για την VGL Apex, είναι στο Βέλγιο, στην πίστα του Spa. Θα έρθει η μάχη των Williams που όλοι περιμένουμε; Θα μπορέσει ο Καλλιώρας να τους απειλήσει ή μήπως κάποιος άλλος;

 

Η βαθμολογούμενη 10άδα:

 

No Name Time Points
1

Άγγελος Καλλιώρας

- 25
2

Μάνος Πολίτης

+3.828

18+1
3

Φώτης Κανδύλλης

+8.396

15
4

Θανάσης Κωνσταντόπουλος

+8.492

12
5

Παναγιώτης Φιλιππάκος

+8.958

10
6

Γιώργος Καλαμάκης

+10.376

8
7

Δημήτρης Σταμάτης

+13.867

6
8

Σάκης Ζαφειρόπουλος

+25.537

4
9

Αναστάσης Παπακώστας

+29.829

2
10

Δημήτρης Ευαγγέλου

+39.363

1

 

Βαθμολογίες:

 

Οδηγών:

 

Κατασκευαστών:

Rank Teams Points
1 Williams 180
2 Renault 155
3 Scuderia Ferrari 111
4 Red Bull 89
5 Alfa Romeo 88
6 McLaren 75

 


Copyright © 2017 VGL eSports All Right Reserved. This website is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors.
Register
Remember Me
Forgot password