Νίκη για τον Μάριο Ιωάννου, ακόμα ένας αγώνας χωρίς βάθρο για τον Κωνσταντόπουλο.

Μετά τον ανατρεπτικό αγώνα στο Βέλγιο και τον Δημήτρη Σταμάτη να αναδεικνύεται νικητής η VGL Apex μεταφέρθηκε στον ναό της ταχύτητας στην Μονζα για το Grand Prix της Ιταλίας.

Γράφει ο Άγγελος Καλλίωρας

Δυστυχώς πολλοί οδηγοί δεν παραβρέθηκαν στις κατατακτήριες αλλά ούτε και στον αγώνα με αποτέλεσμα να αγωνιστούν μόλις 13 οδηγοί. Ο Μάριος Ιωάννου με χρόνο 1:18.552 πείρε εύκολα την pole position καθώς οι δύο πρώτοι της συνολικής βαθμολογίας, Θανάσης Κωνσταντόπουλος και Άγγελος Καλλιώρας στις θέσεις 2 και 4 αντίστοιχα, καθώς απογοητευτικές κατατακτήριες είχε ο τρίτος της συνολικής βαθμολογίας Χρήστος Παπουτσής που με χρόνο 1:19.842 βρέθηκε στην 7η θέση.

 

Η εκκίνηση ήταν καταπληκτική για τον Άγγελο αλλά και για τον Θανάση καθώς από τις θέσεις που βρισκόντουσαν κατάφεραν να δίνουν μάχη για την πρωτοπορία του αγώνα με τον Θανάση να βγαίνει νικητής από αυτή την μάχη. Ο εφιάλτης του Μάριου δεν κράτησε πολύ καθώς μόλις στον 2ο γύρο να περνάει εύκολα τον Άγγελο στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Ο Μάριος με δαιμόνιο ρυθμό πέρασε τον Θανάση έναν γύρο μετά διότι ο δεύτερος έκανε ένα λάθος στην Ascari με τον Άγγελο 1.5 δευτερόλεπτο πίσω να παρακολουθεί αυτή την μάχη.

Λίγα μέτρα μετά μια μάχη άνοιξε και είχαμε μια μάχη μεταξύ τον δύο Alfa Romeo, του Φώτη Κανδύλη, και, του Αναστάση Παπακώστα με τον πρώτο να βουτάει στην πρώτη στροφή. Στον 6ο γύρο και με τον Άγγελο να έχει πλησιάσει και πλέον να απειλεί τον Θανάση ο δεύτερος επέλεξε να μπει στα pits για να επιχειρήσει τον Undercut στον Άγγελο. Αυτό πέτυχε καθώς όταν ο Άγγελος μπήκε για να κάνει την δικιά του αλλαγή ελαστικών βρέθηκε 4.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Θανάση. Στις αρχές του 16ου γύρου και μέχρι πρότινος πρωτοπόρο του αγώνα Βασίλη Δέλη να πρέπει να κάνει την δική του αλλαγή ελαστικών πείρε ποινή 5 δευτερολέπτων που έκτισε μετά τον αγώνα.

Στον 22ο γύρο είχαμε την εγκατάλειψη του Δημήτρη Καρατζιά και οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να βγάλουν εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Στους τελευταίους γύρους και με την αγωνία να κορυφώνεται για την μάχη για την 2η θέση ο Άγγελος μπήκε ξανά στο DRS του Θανάση και είχαμε τον Βασίλη Δέλη να πλησιάζει επικίνδυνα τον Άγγελο. Στις αρχές του 25ου γύρου ο Βασίλης πέρασε τον Άγγελο και κυνηγούσε τον Θανάση και λίγα μέτρα μετά τον προσπέρασε στην είσοδο της Ascari αλλά στην έξοδο ο Θανάσης έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου και είδε το βάθρο να φεύγει από τα χέρια του. Ο Άγγελος κατάφερε να μείνει κοντά στον Βασίλη και να πάρει την 2η θέση.

Όπως λοιπόν είδαμε ο Μάριος Ιωάννου νίκησε σε αυτόν τον αγώνα 2ος βγήκε ο σταθερός Άγγελος και τρίτος λόγο της ποινής του ο Βασίλης Δέλης.

Επόμενος αγώνας για την VGL Apex θα είναι στις 8/5/2021 στην πίστα στην οποία ο Sebastian Vettel είναι 5 φορές νικητής στην Σιγκαπούρη.

 

Βαθμολογίες:

Οδηγών:

 

Κατασκευαστών:

Rank Teams Points
1 Williams 180
2 Renault 155
3 Scuderia Ferrari 111
4 Red Bull 89
5 Alfa Romeo 88
6 McLaren 75

Copyright © 2017 VGL eSports All Right Reserved. This website is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors.
Register
Remember Me
Forgot password