ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι κανόνες που έχει ορίσει η ομοσπνδία μπάσκετ της Κύπρου σε συνεργασία με την εταιρεία VGL eSports έχουν ως σκοπό την διατήρηση της αγωνιστικής ποιότητας και του επιπέδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μη τήρηση των κανονισμών δύναται να οδηγήσει στις ποινές που αναγράφονται στο βιλβλιο κανονισμών είτε σε αποκλεισμό παικτών και μελών απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των πρωταθλημάτων που διεξάγει η εταιρεία.

Image

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

CBF eSports League
1. Προκήρυξη Πρωταθλήματος

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας, προκηρύσσει πρωτάθλημα E-Sports NBA2K21, το οποίο είναι ανοικτό για ….

2.Γενικές Πληροφορίες Πρωταθλήματος

Ημερομηνία έναρξης: 

Διάρκεια τουρνουά: 

Ημερομηνία λήξης: 

Έπαθλα: 

Κόστος συμμετοχής: 

Αριθμός Συμμετοχών: 

Ημέρες αγώνων: 

Ώρες αγώνων: 3.Τρόπος Διεξαγωγής

Α’ Φάση: 3 εβδομάδες 

1 όμιλος 

Διπλοί αγώνες – Κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει 10-14 παιχνίδια 

 • Οι πρώτοι 2 προκρίνονται στην Γ’ Φάση 
 • Οι 3-6 προκρίνονται στην Β’ Φάση 

 

Β’ Φάση (Ημιτελικά Play Offs) – ½ εβδομάδα 

4 ομάδες 
Ζευγάρια: 1-4, 2-3 
Πρόκριση στην επόμενη φάση στις 3 ή 4 νίκες  

 

Γ’ Φάση (Τελικοί Play Offs) – ½ εβδομάδα 

4 ομάδες 
Μικρός τελικός: Best of 5 
Τελικός: Best of 7 4.Όροι και Αριθμητικό όριο παικτών για τα Roster των ομάδων
 • Η κάθε ομάδα βάσει κανονισμών οφείλει να έχει το πιο λίγο 6 παίκτες και το μέγιστο 8 παίκτες δηλωμένους για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα, τα στοιχεία των οποίων πρέπει να τα δηλώσει στο CBF E-Sports Website. 
 • Δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή παικτών που κατοικούν σε χώρες εκτός Κύπρου στις ομάδες.
 • Επιτρέπεται η συμμετοχή ξένων υπηκόων που κατοικούν εντός του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, νοουμένου ότι θα προσκομίσουν αντίστοιχο αποδεικτικό στοιχείο (πρόσφατο λογαριασμό κοινής ωφελείας στο όνομα τους)

5.Προσθήκη ελεύθερου παίκτη | Απομάκρυνση παίκτη
 • Οι ομάδες έχουν δικαίωμα προσθήκης ενός (1) παίκτη εφόσον δεν είναι μέλος σε κάποιο ρόστερ άλλης ομάδας στο πρωτάθλημα.  
 • Οι ομάδες έχουν δικαίωμα απομάκρυνσης (διαγραφής ???)ενός (1) παίκτη εφόσον συμφωνεί και ο ίδιος με την προϋπόθεση ότι δεν θα αγωνισθεί σε άλλη ομάδα κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. 
 • Οι μετακινήσεις παικτών μεταξύ των ομάδων δεν επιτρέπονται κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. 

6.Δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνα
 • Μόνο οι εγγεγραμμένοι παίκτες στο CBF E-Sports Website οι μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνα της σεζόν. 
 • Ο κάθε παίκτης δικαιούται να έχει έναν επίσημα δηλωμένο λογαριασμό και να αγωνίζεται με το προσωπικό του PSN ID (το οποίο και θα δηλώσει στη φόρμα συμμετοχής που θα υποβάλει η ομάδα του). 
 • Απαγορεύεται αυστηρά παίκτες να αγωνίζονται με δευτέρους λογαριασμούς είτε λογαριασμούς άλλων παικτών. Σε αυτή την περίπτωση τιμωρείται ο παίκτης, η ομάδα και ο προπονητής. 

7.Λογότυπα και ονόματα επαγγελματικών ομάδων / Media
 • Για να επιτρέπεται η χρήση λογοτύπων και ονομάτων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΚΟΚ, θα χρειαστεί γραπτή ενημέρωση προς την ΚΟΚ εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα του εν λόγω σωματείου.  
 • Για να επιτρέπεται η χρήση λογότυπων και ονομάτων σωματείων που είναι εγγεγραμμένα στον έφορο σωματείων, θα χρειαστεί γραπτή έγκριση προς την ΚΟΚ εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα του εν λόγω σωματείου.  
 • Οι ερασιτεχνικές ομάδες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν δικά τους λογότυπα και ονόματα για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.  
 • Για την δημιουργία της εικονικής έδρας της κάθε ομάδας, θα σταλούν οδηγίες σχεδίασης προς το κάθε σωματείο που θα συμμετέχει. Οι οδηγίες θα πρέπει να τηρηθούν πιστά από τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. 
 • Η κάθε ομάδα οφείλει να μεταδίδει ζωντανά τους αγώνες της που θα της ζητηθούν από την διοργανώτρια αρχή, σε ανάλυση τουλάχιστον 720p. 

8.Πρόγραμμα αγώνων:

Οι ομάδες οφείλουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, στο “Lobby”, τουλάχιστον δεκαπέντε (15) λεπτά πριν την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα. 

 Α’ Φάση και Β’ Φάση: 
Δευτέρα 21:15 & 22:15 έναρξη αγώνα 
Πέμπτη 21:15 & 22:15 έναρξη αγώνα 

 
Γ’ Φάση (Τελικοί) 
Θα υπάρξει ορισμός των αγώνων εκ μέρους της ΚΟΚ. 9.Μηδενισμοί και προβλήματα
 • Σε περίπτωση που μία ομάδα δεν μπορέσει να βρίσκεται στην ακριβή ώρα του αγώνα σε θέση να αγωνιστεί, τότε αυτόματα θα χάνει τον αγώνα με σκορ 20-0 και θα μηδενίζεται από τον εν λόγω αγώνα. 
 • Οι ομάδες οφείλουν να ενημερώσουν την διοργάνωση και τον αντίπαλο για οποιοδήποτε πρόβλημα πριν την έναρξη του αγώνα. 
 • Οι ομάδες οφείλουν σε όποιες περιπτώσεις τους ζητηθεί, να αποστέλλουν στους διαχειριστές με screen shots ή βίντεο. 
 • Η ΚΟΚ ως διοργανώτρια αρχή έχει κάθε δικαίωμα να δώσει παράταση, να αναβάλει είτε να ορίσει επανάληψη σε αγώνες όταν το κρίνει αναγκαίο. 

10.Συμπεριφορά των συμμετεχόντων
 • Όλοι οι παίκτες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες συμπεριφοράς είτε βρίσκονται στην κοινότητα, στην ιστοσελίδα, στα κοινωνικά δίκτυα και στο πρωτάθλημα.  
 • Κατά την διάρκεια των αγώνων θα πρέπει να ακολουθούνται όλοι οι κανόνες που αναφέρονται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. 
 • Η παραβίαση οποιουδήποτε κανόνα που αναφέρεται σε αυτή τη σελίδα μπορεί να έχει ως  αποτέλεσμα μερικό η μόνιμο αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της ΚΟΚ. 
 • Η ΚΟΚ θα έχει μηδενική ανοχή στην παρενόχληση. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι κάποιος χρήστης παρενοχλεί κάποιον άλλον χρήστη, θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα. Δεν επιτρέπεται ο χλευασμός, η μνησικακία, η οποιαδήποτε φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή σεξουαλική  επίθεση/διάκριση εναντίον οποιουδήποτε από τα μέλη που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα.  
 • Κάθε παράβαση αυτού του είδους θα έχει ως αποτέλεσμα τον ενδεχόμενο αποκλεισμό από  το πρωτάθλημα. Η ΚΟΚ διατηρεί  το δικαίωμα να αποκλείσει μόνιμα, χωρίς προειδοποίηση, οποιονδήποτε χρήστη ο οποίος  παραβλέπει τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς. 


11.Υποβολή παραπόνων
Εάν το παράπονο ή η αναφορά είναι για συγκεκριμένο παιχνίδι, θα πρέπει να γίνεται εντός 24 ωρών από την ολοκλήρωση του εν λόγω παιχνιδιού. Θα πρέπει το παράπονο να συνοδεύεται με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία (ηχητικά ή οπτικά).  

Τα οποιαδήποτε παράπονα που αφορούν την διεξαγωγή του πρωταθλήματος ή την πιθανή καταπάτηση των κανονισμών που το διαβάλλουν, θα πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση esports@cbf.basketball.12.Αποχώρηση από το πρωτάθλημα
Απαγορεύεται η αποχώρηση μίας ομάδας κατά την διάρκεια αναμέτρησης ή του πρωταθλήματος.  

Σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας από κάποια αναμέτρηση, θα υπάρχει αυτόματος μηδενισμός από τον εν λόγω αγώνα και αφαίρεση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα.  

Σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας από το πρωτάθλημα, όλα τα μέλη της θα αποβληθούν από τις διοργανώσεις της ΚΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. 13.Υποχρέωση για δημιουργία καναλιού
Οι ομάδες του πρωταθλήματος οφείλουν να ορίσουν ως επίσημο κανάλι τους στο YouTube, στο οποίο θα γίνεται καταγραφή των στατιστικών και θα πραγματοποιούνται οι ζωντανές αναμεταδόσεις ή η καταγραφή των αγώνων τα οποία βίντεο δεν θα διαγράφονται. 14.Στατιστικά

Η ομάδα διαχείρισης στατιστικών του πρωταθλήματος έχει την ευθύνη μέσω των βίντεο στατιστικών να καταχωρεί τα στατιστικά των παικτών και των ομάδων. 

Η μόνη ευθύνη που έχει ο προπονητής είναι να καταγράψει σε φωτογραφία τα στατιστικά των παικτών και της ομάδας απευθείας από YouTube και να τα αποστείλει στην ομάδα διαχείρισης των στατιστικών. Αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός μίας ώρας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.  

Ο τίτλος του βίντεο που γίνεται η μετάδοση του αγώνα πρέπει να καταγράφει: 

 1. Την ονομασία του πρωταθλήματος (CBF E-Sports)  
 2. Την αγωνιστική (πχ 1η αγ.) 
 3. Τα ονόματα των ομάδων (πχ ΠΑΕΕΚ v Διγενής) 
 4. Την αγωνιστική περίοδο (πχ 2020-2021)  

Παράδειγμα: CBF E-Sports / 1η αγ. ΠΑΕΕΚ v Διγενής 2020-2021 

*Η ομάδα στατιστικών είναι υπεύθυνη να καταχωρήσει τα στατιστικά και το σκορ στην ιστοσελίδα των CBF E-Sports 15.Υποχρεώσεις προπονητή και ομάδων

 • Σε περίπτωση εγκατάλειψης της ομάδας από την σεζόν, ή μη συμμετοχής σε κάποιες αγωνιστικές για οποιονδήποτε λόγο, ή αποχώρηση της ομάδας από αγώνα, ή συμμετοχή μη δηλωμένου παίκτη, ή συμμετοχή άλλου παίκτη από το psn / profile άλλου παίκτη σε επίσημο αγώνα:  

  1. Η ομάδα τιμωρείται με αποκλεισμό από την σεζόν και τα μέχρι τότε αποτελέσματα παραμένουν ως έχουν.  
  2. Ο Προπονητής δέχεται τις εξής ποινές: 
   1. Αφαίρεση δικαιώματος να αναλάβει ομάδα σαν Προπονητής για τις επόμενες τρεις σεζόν. 
   2. Αφαίρεση δικαιώματος να συμμετάσχει σαν παίκτης σε οποιαδήποτε ομάδα για τις επόμενες δύο σεζόν. 

  Σε περίπτωση παραίτησης του προπονητή και εύρεση αντικαταστάτη ακολουθούν οι εξής ποινές.  

  1. Αφαίρεση δικαιώματος να συμμετέχουν ως παίκτες σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην τρέχουσα σεζόν.  
  2. Δικαίωμα συμμετοχής ως παίκτες μόνο στην ίδια ομάδα στην τρέχουσα σεζόν. 


16.Ποινές

Σε περίπτωση εγκατάλειψης της ομάδας από την σεζόν, ή μη συμμετοχής σε κάποιες αγωνιστικές για οποιονδήποτε λόγο, ή αποχώρηση της ομάδας από αγώνα, ή συμμετοχή μη δηλωμένου παίκτη, ή συμμετοχή άλλου παίκτη από το psn / profile άλλου παίκτη σε επίσημο αγώνα:  

 1. Η ομάδα τιμωρείται με αποκλεισμό από την σεζόν και τα μέχρι τότε αποτελέσματα παραμένουν ως έχουν.  
 2. Ο Προπονητής δέχεται τις εξής ποινές: 
  1. Αφαίρεση δικαιώματος να αναλάβει ομάδα σαν Προπονητής για τις επόμενες τρεις σεζόν. 
  2. Αφαίρεση δικαιώματος να συμμετάσχει σαν παίκτης σε οποιαδήποτε ομάδα για τις επόμενες δύο σεζόν. 

Σε περίπτωση παραίτησης του προπονητή και εύρεση αντικαταστάτη ακολουθούν οι εξής ποινές.  

 1. Αφαίρεση δικαιώματος να συμμετέχουν ως παίκτες σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην τρέχουσα σεζόν.  
17.Κανονισμοί αγώνων
 1. Το roster κάθε ομάδας θα πρέπει να αποτελείται από 6 έως 9 παίκτες.  
 2. Απαγορεύεται η συμμετοχή μη γηγενών παικτών στο ρόστερ της κάθε ομάδας, ή μη μόνιμων κάτοικων Κύπρου.  
 3. Για λόγους διαφάνειας, όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες πριν από κάθε αγώνα να στέλνουν invite στο party τους στους υπεύθυνους για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, οι οποίοι μπορούν να μπουν οποιαδήποτε στιγμή, ώστε να ελέγξουν την τήρηση του ανωτέρω κανόνα. 
 4. Η συμμετοχή του κάθε παίκτη στο πρωτάθλημα θα πρέπει να επικυρώνεται μέσω της δήλωσής του στην ιστοσελίδα του CBF E-Sports, στην ομάδα που είναι μέλος. 
 5. Η γηπεδούχος ομάδα από κάθε παιχνίδι θα είναι υποχρεωμένη να κάνει stream την μετάδοση του αγώνα.  
 6. Πριν από την έναρξη κάθε αγώνα, ο κάθε παίκτης θα πρέπει να κάνει ετοιμάσει ένα σύντομο βίντεο στο οποίο θα φαίνεται η κάρτα του παίκτη του. Δηλαδή, θα πρέπει να φαίνονται τα attributes, τα badges και τα tendencies. Το βίντεο αυτό θα πρέπει να παραμείνει αποθηκευμένο από κάθε παίκτη για έως και 48 ώρες μετά τον κάθε αγώνα. Ο κανόνας αυτός έχει παρθεί λόγω του tendency glitch, με το οποίο ο καθένας μπορεί να «πειράξει» τις τάσεις του παίκτη του (κάρφωμα σε κάθε drive, μόνιμη επιτυχία σε alley-oops κλπ). Σε περίπτωση που μία ομάδα ζητήσει το βίντεο αυτό από την αντίπαλη ομάδα και αυτό δεν πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών, τότε η αντίπαλη ομάδα θα μηδενιστεί από τον εν λόγω αγώνα.  
 7. Αν ένας παίκτης έχει αποσυνδέσεις λόγω προβλήματος με την σύνδεση στο διαδίκτυο στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης, τότε το παιχνίδι θα πρέπει να επαναρχίσει. Αν προκύψει η αποσύνδεση στα μέσα του παιχνιδιού, τότε οι συμπαίκτες του παίκτη αυτού θα πρέπει να κάνουν εξέλθουν του αγώνα στα επόμενα 30 δευτερόλεπτα, ώστε να παιχτεί ο αγώνας από το  σημείο που σταμάτησε, με την ίδια διαφορά πόντων και τον ίδιο χρόνο να απομένουν.  
 8. Η κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια αγωνιστική σύνθεση αυτή επιθυμεί, πέραν των   περιπτώσεων που παρατηρείται κατάχρηση θέσεων, όπως για παράδειγμα με πέντε point guards ή πέντε centers στην ίδια πεντάδα. 
 9. Σε περίπτωση έξαρσης θυμού (rage quit) κατά την διάρκεια αγών, ο παίκτης είναι πιθανόν να απομακρυνθεί από την διοργάνωση. 
 10. Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων θα πρέπει να τηρούνται από όλες τις ομάδες.  
 11. Οι λογαριασμοί χρηστών στην κονσόλα του PS4 είναι προσωπικοί. Για το λόγο αυτό, απαγορεύεται ο διαμοιρασμός λογαριασμών με τρίτους.  
 12. Απαγορεύεται η χρήση του“between the legs glitch”, με το οποίο ο χειριστής της μπάλας είναι αδύνατο να χάσει την μπάλα από τα χέρια. Η χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή της ομάδας ή του παίκτη από τη διοργάνωση. 
 13. Απαγορεύεται η κατάχρηση του fadeaway από κοντινή απόσταση, όταν το επιχειρούν οι χειριστές της μπάλας της κάθε ομάδας. Αυτός ο κανόνας ισχύει, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση έχει αποδειχτεί ότι έχει πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας και δεν μπορεί να αμυνθεί. 
 14. Απαγορεύεται η χρήση των badges “Showtime" και “Heart Crusher"  
 15. Απαγορεύεταιη χρήση του “Strike Pack" η οπουδήποτε αλλού μηχανισμού πού μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του παίκτη.  18.Διευκρινήσεις

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα στη φάση των ομίλων, η κατάταξη ορίζεται βάση των παρακάτω προϋποθέσεων: 

 1. Το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. 
 2. Η συνολική διαφορά πόντων σε άμυνα και επίθεση. 
 3. Το σύνολο των πόντων στην επίθεση. 

19.Ζωντανές μεταδόσεις αγώνων
 • Όλοι οι αγώνες θα πρέπει να μεταδίδονται ζωντανά. Για αυτό το λόγο, η κάθε ομάδα που θα είναι γηπεδούχα θα πρέπει να ορίζει ένα άτομο το οποίο θα μεταδίδει ζωντανά την αναμέτρηση. 
 • Η ανάλυση του stream, θα πρέπει να γίνεται σε τουλάχιστον 720p.  
 • Οι αναμετρήσεις θα μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube. 
 • Η μετάδοση φωνών από το party θα πρέπει να απενεργοαποιείται.  
 • Σε παιχνίδια στα οποία η ΚΟΚ αποφασίσει, θα μπορεί να γίνει χρήση sportcaster. Σε αυτά τα παιχνίδια θα υπάρχει pre-game και post-game ανάλυση, με τις δύο ομάδες που συμμετέχουν να είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν για δηλώσεις εάν τους το ζητηθεί, πριν ή/και μετά την έναρξη του αγώνα.  
Copyright © 2017 VGL eSports All Right Reserved. This website is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors.
Register
Remember Me
Forgot password