Image

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι κανόνες που έχει ορίσει η εταιρεία VGL eSports έχουν ως σκοπό την διατήρηση της αγωνιστικής ποιότητας και του επιπέδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μη τήρηση των κανονισμών δύναται να οδηγήσει στις ποινές που αναγράφονται στο βιβλίο κανονισμών είτε σε αποκλεισμό παικτών και μελών απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των πρωταθλημάτων που διεξάγει η εταιρεία.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

2.1. Υποβολές Παραπόνων / Αναφορές κατά των κανόνων

Σε περίπτωση παραβίασης κανόνα θα πρέπει να ακολουθούνται οι παρακάτω διαδικασίες για να θεωρηθεί έγκυρη η αναφορά:

a) Όταν παραβιάζεται οποιοσδήποτε κανόνας πριν απο την έναρξη του αγώνα:
Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει ο αγώνας να ξεκινήσει.Bεβαιωθείτε οτι έχετε λάβει βίντεο η φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό της παράβασης. Στη συνέχεια, αποχωρήστε  και υποβάλετε την αναφορά μέσω Ticket System στο Website και ειδοποιήστε ένα μέλος του προσωπικού του πρωταθλήματος ΑΜΕΣΑ μέσω του Discord ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

b) Όταν παραβιάζεται οποιοσδήποτε κανόνας κατα την διάρκεια του αγώνα:
Καταγράψτε την παράβαση, ολοκληρώστε τον αγώνα, υποβάλετε την αναφορά μέσω Ticket System στο Website και ειδοποιήστε ένα μέλος του προσωπικού του πρωταθλήματος ΑΜΕΣΑ μέσω του Discord ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) εντός 2 ωρών μετά την λήξη του αγώνα. Μετά το πέρας των 2 ωρών η αναφορά ΔΕΝ θεωρείται έγκυρη.

Η αποστολή των στοιχείων της παράβασης πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ απο τον προπονητή της ομάδας προς τους αρμόδιους του πρωταθλήματος και ΟΧΙ προς στην αντίπαλη ομάδα.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο απο τους αρμόδιους της διοργάνωσης και οχι απο τις ομάδες. Σε καμία περίπτωση οι ομάδες δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν την επανέναρξη αγώνα.Σε αυτή την περίπτωση και οι 2 ομάδες τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να διευθετήσουμε το θέμα επίσημα και άμεσα. 

Χρησιμοποιήστε το Ticket System το οποίο επικοινωνεί απευθείας με τους διαχειριστές του πρωταθλήματος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

3.1. Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής Ομάδων | Παικτών

3.1.1 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ

 • Για την δυνατότητα συμμετοχής επίσημων αθλητικών σωματίων, εταιρειών στα πρωταθλήματα οι ομάδες οφείλουν να υπογράψουν συμβόλαιο για τους όρους και τις προϋποθέσεις με την διοργανώτρια αρχή.
 • Για την δυνατότητα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ο ιδιοκτήτης της ομάδας πρέπει να συμφωνήσει με τους όρους και τις προϋποθέσης της διοργανώτριας αρχής και να συμφωνεί με τους κανόνες και την μεθοδολογία του πρωταθλήματος.

 • Όλες οι ομάδες οφείλουν να διαθέτουν Επίσημο κανάλι στην πλατφόρμα του Youtube όπου θα καταγράφουν τα στατιστικά και θα γίνονται οι ζωντανές αναμεταδόσεις των αγώνων.

 • Όλες οι ομάδες οφείλουν να έχουν την δυνατότητα ζωνανής αναμετάδοσης του αγώνα στην πλατφόρμα του Youtube σε ελάχιστη ανάλυση 720p για το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων του πρωταθλήματος βάση προγράμματος.

========================================================================================
3.1.2 ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΩΝ

α) Πρώτη κατηγορία
Το βασικό πακέτο εισόδου ομάδας στην πρώτη κατηγορία κοστίζει 102 € και περιέχει τα παρακάτω

 • Είσοδος της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα (6€)
 • Δελτίο προπονητή (6€)
 • 15 δελτία παικτών (15*6€=90€)
*Η ομάδα εφόσον επιθυμεί 20 παίκτες στο ρόστερ της έχει το δικαίωμα αναβάθμισης πακέτου για την προσθήκη πέντε (5) δελτίων παικτών  (5*6€=30€)

========================================================================================
 3.1.3 ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΠΑΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
 • Η Κάθε ομάδα βάση κανονισμών οφείλει να έχει το λιγότερο έντεκα (11) παίκτες δηλωμένους στο Roster της για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ο μέγιστος αριθμός παικτών σε Roster ομάδας είναι είκοσι δύο (22) +1 προπονητής/παίκτης .

 • Εάν κάποια ομάδα έχει γεμάτο Roster και θέλει να κάνει προσθήκη νέου παίκτη, πρέπει να αφήσει ελεύθερο παίκτη στους Free agent , το οποίο επιτρέπεται ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περίοδου στα μέσα της σεζόν για να υπάρξει κενός χώρος στο Roster.

 • Η προσθήκη νέων παικτών εφόσον ο παίκτης ΔΕΝ είναι δηλωμένος σε άλλη ομάδα (Free agent) επιτρέπεται καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν εκτός των τελευταίων δέκα (10) αγωνιστικών.
========================================================================================
3.1.4 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΚΤΩΝ

Η διοργάνωση αφορά απκλειστηκά ομάδες 11v11 με παίχτες που έχουν δημιουργηθεί στο mode BAL(Become A Legend) και σύμφωνα με τους κανόνες δημιουργίας παίκτη.

Προσωπικός Λογαριασμός Παίκτη

Στο Ιστότοπο της VGL eSports ο κάθε παίκτης οφείλει να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό για να συμμετέχει στα πρωταθλήματα συμπληρώνοντας τα παρακάτω στοιχεία.

 • User name = Επιλογή PSN ID | Gamertag | Origin
 • Εmail
 • Kitname / Jersey name = Επίθετο του παίκτη το οποίο πρέπει να ταιριάζει με το όνομα φανέλας στο παιχνίδι για να καταγράφονται τα στατιστικά του
 • Console = Επιλογή PS4 , Xbox , PC
 • Country = Χώρα
 • Games = Επιλογή FIFA, PES, NBA2k, Formula 1
 • ΜΟΝΟ οι εγγεγραμένοι παίκτες στο VGL Website οι οποίοι έχουν δεχθεί πρόσκληση και είναι μέλη του Roster μιας ομάδας δικαιούνται να συμμετέχουν σε αγώνα της σεζόν.
 • Ο κάθε παίκτης δικαιούται να έχει έναν επίσημα δηλωμένο λογαριασμό και να αγωνίζεται με το προσωπικό του PSN ID.
 • Απαγορεύεται αυστηρά παίκτες να αγωνίζονται με δέυτερους λογαριασμούς είτε λογαριασμούς άλλων παικτών. Σε αυτη την περίπτωση τιμωρείται ο παίκτης, η ομάδα και ο προπονητής με αποκλεισμό απο την σεζον ή μόνιμο αποκλεισμό απο την διοργάνωση μετά την εξέταση της περίπτωσης και τον αποδεικτικών στοιχείων απο τους διαχειριστές του πρωταθλήματος
 • Η υπεύθυνοι των ομάδων οφείλουν να ελέγξουν στο BANLIST εαν οι παίκτες που θέλουν να προσθέσουν στο Roster έχουν δικαίωμα συμμετοχής ή εκρεμμή κάποια τιμωρία απο την διοργάνωση. 
 • Η επικοινωνία για την διεξαγωγή των αγώνων θα γίνεται μέσω του επίσημου discord server του πρωταθλήματος.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να εγκαταστήσουν το επίσημο patch της διοργάνωσης.
=======================================================================================
3.1.5 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ SOCIAL MEDIA

Η ομάδα υποχρεούται να έχει παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media) ,  να προωθεί και να δημοσιεύει για την πορεία της ομάδας αλλα και την διοργάνωση με συγκεκριμένες αναφορές και εικονικό υλικό (Tag / Hashtag/ Logos) που ορίζει η διοργάνωση στα Guidelines των πρωταθλημάτων.

======================================================================================== 

3.1.6 ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

 • Μόνο σε περίπτωση συμβολαίου με την διοργανώτρια αρχή επιτρέπεται η χρήση λογοτύπων και ονομάτων επαγγελματικών ομάδων, αθλητικών σωματείων και εταιρειών.
 • Οι ερασιτεχνικές ομάδες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν δικά τους λογότυπα και ονόματα για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. 
3.2. Όροι και Προϋποθέσεις συμβολαίων παικτών

Προσωπικός Λογαριασμός Παίκτη

Στο Ιστότοπο της VGL eSports ο κάθε παίκτης οφείλει να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό για να συμμετέχει στα πρωταθλήματα συμπληρώνοντας τα παρακάτω στοιχεία.

 • User name = Επιλογή PSN ID | Gamertag | Origin
 • Εmail
 • Kitname / Jersey name = Επίθετο του παίκτη το οποίο πρέπει να ταιριάζει με το όνομα φανέλας στο παιχνίδι για να καταγράφονται τα στατιστικά του
 • Console = Επιλογή PS4 , Xbox , PC
 • Country = Χώρα
 • Games = Επιλογή FIFA, PES, NBA2k, Formula 1

=============================================================

Μέθοδος προσθήκης νέου παίκτη 
Η αποστολή πρόσκλησης για την προσθήκη ελεύθερου παίκτη (Free Agent) ή μεταγραφής παίκτη στην μεταγραφική περίοδο γίνεται μέσω του προσωπικού προφιλ του προπονητή (της ομάδας) στην κατηγορία TRANSFERS του VGL.

Η αποδοχή πρόσκλησης για την προσθήκη ελεύθερου παίκτη (Free Agent) ή μεταγραφής παίκτη στην μεταγραφική περίοδο γίνεται μέσω του προσωπικού προφιλ του παίκτη στην κατηγορία TRANSFERS του VGL.

=============================================================
Όροι και προϋποθέσεις συμβολαίου παίκτη
Με την αποδοχή πρόσκλησης στο ροστερ μιας ομάδας ο παίκτης συμφωνεί με τους όρους και προυποθέσεις του συμβολαίου.

 • Τα δικαιώματα του παίκτη τα έχει η ομάδα για μία (1) σεζόν.
 • Ο παίκτης δέν εχει την δυνατότητα να σπασεί το συμβόλαιο του
 • Ο παίκτης δεν εχει την δυνατότητα να πάρει μεταγραφή χωρίς την έγκριση του προπονητή της ομάδας.
 • Ο προπονητής της ομάδας έχει το κάθε δικαίωμα να επιλέξει ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα αγωνιστούν στους αγώνες του πρωταθλήματος.
 • Σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας απο το πρωτάθλημα οι παίκτες θεωρούνται ώς ελεύθεροι (Free agents) την τρέχουσα σεζον.

=============================================================
Προσθήκη ελεύθερου παίκτη 
Σε περίπτωση που ο προπονητής θέλει να προσθέσει στο ροστερ της ομάδας νέο παίκτη όπου δεν έχει συμβόλαιο με κάποια ομάδα του VGL στην συγκεκριμένη σεζον (Free Agent),  επιτρέπεται καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν εκτός των τελευταίων  αγωνιστικών που ορίζει η διοργάνωση και εφόσον υπάρχει ελέυθερος χώρος στο Roster.


*Μετά την δημιουργία eSport προφίλ του παικτη στο website ο Προπονητής πρέπει να ολοκληρώσει την ενέργεια αυτη και ο παίκτης να επιβεβαιώσει στο  προσωπικο του προφιλ.

Σπάσιμο συμβολαίου / Απελευθέρωση παίκτη
Απελευθέρωση "σπάσιμο" συμβολαίου μπορεί να γίνει πρίν την έναρξη της σεζον είτε στα μέσα της σεζόν κατά την διάρκεια των μεταγραφών  απο τον προπονητή.


Μεταγραφή παίκτη 
O προπονητής έχει δικαίωμα για μεταγραφές παικτών πρίν την έναρξη της σεζον είτε στην μεταγραφική περίοδο εφόσον συμφωνούν οι 2 Manager και ο παίκτης διατηρώντας έτσι την αξια του παίκτη ως έχει.
*Σε περίπτωση συμβολαίου παίκτη (ιδιωτικό συμφωνητικό) με την ομάδα τηρούνται οι συγκερκιμένοι όροι απο την διοργανώτρια αρχή VGL eSports όσο αφορά την διάρκεια του συμβολαίου.
3.5. Χρηματικό έπαθλο

3.5.1 Ορισμός και τρόπος διαμοιρασμού χρηματικού επάθλου 

Πρίν απο την έναρξη της κάθε περιόδου (season) ανακοινώνεται επίσημα απο την διοργάνωση το συνολικό ποσό του χρηματικού επάθλου για κάθε κατηγορία και ο τρόπος διαμοιρασμού ανάλογα την τελική κατάταξη των ομάδων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ

4.1. Πρόγραμμα Αγώνων Σεζόν

4.1.1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ
Οι ομάδες οφείλουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα “Lobby” 15 λεπτά πριν την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα.

Τετάρτη 21:00 εώς 23:00 (Αγώνας πρωταθλήματος)
Κυριακή 21:00 εώς 23:00 (Αγώνας πρωταθλήματος)
========================================================================================

*Η επικοινωνία μεταξύ των ομάδων για την διεξαγωγή των αγώνων για να θεωρηθεί επίσημη, πρέπει να γίνεται μέσω του επίσημου Discord server της διοργάνωσης στα κανάλια των ομάδων.

*Η VGL eSports και ορίζει συγκεκριμένο προγραμμα αγωνιστικών υποχρεώσεων που πρέπει να ακολουθούν οι ομάδες.

*Η VGL eSports έχει το δικαίωμα προσθήκης διπλών αγωνιστικών υποχρεώσεων για της ομάδες. 

*Η VGL eSports έχει το δικαίωμα να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγωνιστικών είτε να ορίσουν συγκεκριμένη Ημερομηνία και ώρα για την διεξαγωγή των αγώνων.

4.2. Κανόνες Αγώνα | Ποινές

4.2.1 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ 

 • Οκτώ (8) παίκτες είναι το ελάχιστο όριο για την έναρξη του αγώναΣε περίπτωση που δεν συμπληρώνει η ομάδα τον ελάχιστο αριθμό παικτών (8) κατοχυρώνεται ήττα στην με σκορ 3-0 και της αφαιρείται ενας (1) βαθμός απο την γενική βαθμολογία.

 • Έξι (6) παίκτες είναι το ελάχιστο όριο σε περίπτωση αποσύνδεσης για να συνεχιστεί ο αγώνας.
  Στην περίπτωση αποσύνδεσης η ελάχιστη συμμετοχή παικτών διαμορφώνεται στους έξι (6) εκ των οποίων ο ένας είναι ο τερματοφύλακας.Σε περίπτωση λιγότερων παιχτών κατοχυρώνεται ήττα με σκορ 3-0 εξαιρουμένων συγκεκριμένων περιπτώσεων κυπέλλου και ισοβαθμίας όπου αποφασίζει η διοργανώτρια Αρχή για την περίπτωση επανέναρξης του αγώνα.

 • Υποχρεωτική συμμετοχή Τερματοφύλακα 

   

  ========================================================================================


  4.2.2 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

   

 1. Ρυθμίσεις αγώνα / Γενικές Ρυθμίσεις Αίθουσας Αγώνα

 • Διάρκεια αγώνα: 15 λεπτά
 • Ώρα ημέρας: Νύχτα
 • Εποχή/Καιρός: Καλοκαίρι/Καλός
 • Τραυματισμοί : OXI
 • Ύψος Χλοοτάπητα: Κανονικό
 • Συνθήκες Γηπέδου: Κανονικό
 • Χρονικό όριο: Κανονικό
 • Επίπεδο Αγώνα: Σούπερ Σταρ
 • Ονομασία Αίθουσας Αγώνα: Ομάδα1 vs Ομάδα2
 1. *Εφόσον δεν τηρηθεί κάτι από τα ανωτέρω, δικαίωμα ένστασης έχει κάποιος προπονητής εντός του πρώτου 20λέπτου του αγώνα και εφόσον έχουν επιτευχθεί τέρματα προσμετρούνται κανονικά όπως και οι κόκκινες κάρτες, εκτός αν δεν τηρηθεί ο κανόνας της διάρκειας αγώνα όπου τότε το παιχνίδι είτε ολοκληρωθεί είτε όχι θεωρείται ως μη γενομένο και τα τέρματα δεν προσμετρούνται. Πχ. δεν δίνεται το δικαίωμα σε 10λεπτο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε να παιχτεί επιπλέον 5λεπτος αγώνας. Ευθύνη της τήρησης των ανωτέρω έχουν οι προπονητές των ομάδων.

 2. Η ενδεκάδα και ο τρόπος που μια ομάδα αγωνίζεται εξαρτάται απο τον προπονητή της ομάδας. Επιτρέπονται όλοι οι προσαρμοσμένοι σχηματισμοί. Οι αλλαγές θέσεων και σχηματισμών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή κατα την διάρκεια ενός αγώνα.

 3. Σε περίπτωση αποσύνδεσης τερματοφύλακα ο αγώνας επαναλαμβάνεται από το ίδιο λεπτό στο ίδιο σκορ εκτός εάν η ομάδα μετά την αποσύνδεση του τερματοφύλακα είχε λιγότερους από έξι (6) παίκτες. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση των παικτών ώστε να μην υποστούν αποσύνδεση λόγω αδράνειας. Σε περίπτωση δεύτερης αποσύνδεσης τερματοφύλακα της ίδιας ομάδας στον ίδιο αγώνα η ομάδα χάνει με 3-0. Εφόσον υπήρξε αποβολή παίκτη ή παικτών με κόκκινη κάρτα και αποσυνδέθηκε ο τερματοφύλακας τότε κατά την επανάληψη του αγώνα η ομάδα οφείλει να δεχτεί εσκεμμένα εκ νέου τις συγκεκριμένες αποβολές παικτών πριν την συμπλήρωση του λεπτού επανέναρξης εφόσον είναι δυνατόν, ενώ θα πρέπει να μπουν τα γκολ από τους παίκτες που είχαν σκοράρει και με την σειρά που είχαν επιτευχθεί. 

 4. Δεν επιτρέπεται το κράτημα της μπάλας και η σπατάλη χρόνου σε καμία περίπτωση.
  Ποινή: Σε αντίθετη περίπτωση και μετά τον έλεγχο αποδεικτικών στοιχείων και της κρισιμότητας των φάσεων και του αγώνα η διοργάνωση σημειώνει προειδοποίηση ή ήττα στην ομάδα.

 5. Η παρέμβαση στον τερματοφύλακα δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση.
  Ποινή: Σε αντίθετη περίπτωση και μετά τον έλεγχο αποδεικτικών στοιχείων και της κρισιμότητας των φάσεων και του αγώνα η διοργάνωση σημειώνει προειδοποίηση ή ήττα στην ομάδα.

 6. Σε περίπτωση εκτέλεσης φάουλ δεν επιτρέπεται ο αμυντικός να στέκεται στην γραμμή της εστίας για να παρεμποδίσει την μπαλα.
  Ποινή: Σε αντίθετη περίπτωση και μετά τον έλεγχο αποδεικτικών στοιχείων και της κρισιμότητας των φάσεων και του αγώνα η διοργάνωση σημειώνει προειδοποίηση ή ήττα στην ομάδα.

 7. Οι παίκτες που δέχονται κόκκινη κάρτα
  Ποινή: χάνουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στον επόμενο επίσημο αγώνα της ομάδας βάση προγράμματος (Matchday). Σε περίπτωση διπλής αγωνιστικής χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής στον 1ο αγώνα της επόμενης αγωνιστικής (Ημέρας).

 8. Σε περίπτωση αποσύνδεσης παίκτη ή τεχνικού προβλήματος της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα ή πριν γίνει η σέντρα.

  - Η ομάδα έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει έως το 15ο λεπτό και να ζητήσει επανάληψη έως και 2 φορές.

  -  Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει αποχώρηση από ολόκληρη την ομάδα ακόμα και στο 15:01 ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Εάν από το 15:01 και μετά γίνει αποσύνδεση της ομάδας ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ του αντιπάλου με 3-0.

  - Η αντίπαλη ομάδα και η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη εάν η ομάδα που έχει το πρόβλημα δεν προλάβει να αποχωρήσει έως το 15ο λεπτό.

  - Οι ομάδες οφείλουν στην επανέναρξη του αγώνα να κρατάνε την μπάλα χωρίς να κάνουν φάση έως το λεπτό που έγινε η αποσύνδεση.

  - Κατά την διάρκεια αυτή θα πρέπει να σημειώσουν τα γκολ που επιτεύχθηκαν πριν την αποσύνδεση και σε περίπτωση που παίκτης είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα να την δεχθεί εκ νέου.

  - Οι αρχηγοί των ομάδων οφείλουν να ενημερώσουν τους παίκτες τους για την περίπτωση αποσύνδεσης λόγω αδράνειας κατά την διάρκεια της αναμονής στην επανεκκίνηση.

  *Η διοργάνωση έπειτα από τον έλεγχο αποδεικτικών στοιχείων λόγω της μη σταθερότητας των Server του παιχνιδιού έχει το κάθε δικαίωμα να αποφασίσει για την επανάληψη του αγώνα.


 9. Σε περίπτωση που η ομάδα ΔΕΝ βρίσκεται την ακριβή ώρα του αγώνα βάση του επίσημου προγράμματος σε θέση να αγωνιστεί.
  Ποινή: Σημειώνεται ηττά 3-0 και της αφαιρείται ένας (1) βαθμός απο την γενική βαθμολογία.

 10. Σε περίπτωση που καμία ομάδα δεν ενημερώσει τους υπεύθυνους της διοργάνωσης για οποιοδήποτε πρόβλημα που εμποδίζει την έναρξη ή την ολοκλήρωση του αγώνα.
  Ποινή: Ο αγώνας καταγράφεται ισόπαλος με το σκορ 0-0 και οι 2 ομάδες δέχονται ποινή μείωσης ενός (1) βαθμού από την γενική βαθμολογία.

 11. Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα και η μη ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
  Ποινή ομάδας: Τιμωρείται με αποκλεισμό από την τρέχουσα σεζον και τα αποτελέσματα των αγώνων που έχει αγωνιστεί η ομάδα παραμένουν, οι εναπομείναντες αγώνες καταγράφονται 3-0 υπέρ των αντιπάλων.Τιμωρείται με αποκλεισμό απο τις ευρωπαικές διοργανώσεις της παρούσας και της επόμενης σεζον.
  Ποινή Προπονητή: Χάνει το δικαίωμα να αναλάβει τα καθήκοντα του προπονητή οποιασδήποτε ομάδας για τις επόμενες 3 σεζον και το δικαίωμα να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα ως παίκτης για τις επόμενες 2 σεζον. 
  Παίκτες: Θεωρούνται ως ελεύθεροι (Free Agents) την τρέχουσα σεζον.

 12. Σε περίπτωση που ο προπονητής δεν απαντήσει στην πρόσκληση του αντιπάλου και δεν δείξει ενδιαφέρον να αγωνιστεί.
  Ποινή προπονητή και βοηθού: Δέχονται την ποινή μόνιμου αποκλεισμού απο κάθε διοργάνωση της VGL eSports
  Ποινή ομάδας: H διοίκηση της ομάδας σε περίπτωση που δεν ενημερώσει τους υπεύθυνους του πρωταθλήματος Τιμωρείται με αποκλεισμό από την τρέχουσα σεζον και τα αποτελέσματα των αγώνων που έχει αγωνιστεί η ομάδα παραμένουν, οι εναπομείναντες αγώνες καταγράφονται 3-0 υπέρ των αντιπάλων.Τιμωρείται με αποκλεισμό απο τις ευρωπαικές διοργανώσεις της παρούσας και της επόμενης σεζον.
  Παίκτες: Θεωρούνται ως ελεύθεροι (Free Agents) την τρέχουσα σεζον..

 13. Συμμετοχή ΜΗ δηλωμένου παίκτη είτε παίκτη που δεν αγωνίζεται με το προσωπικό του προφιλ (PSN)
  Ποινή προπονητή: Δέχονται την ποινή μόνιμου αποκλεισμού απο κάθε διοργάνωση της VGL eSports
  Ποινή ομάδας: H διοίκηση της ομάδας σε περίπτωση που δεν ενημερώσει τους υπεύθυνους του πρωταθλήματος Τιμωρείται με αποκλεισμό από την τρέχουσα σεζον και τα αποτελέσματα των αγώνων που έχει αγωνιστεί η ομάδα παραμένουν, οι εναπομείναντες αγώνες καταγράφονται 3-0 υπέρ των αντιπάλων.Τιμωρείται με αποκλεισμό απο τις ευρωπαικές διοργανώσεις της παρούσας και της επόμενης σεζον.
  Ποινή παικτών: Οι παίκτες που δεν συμμετέχουν με το προσωπικό τους προφίλ δέχονται την ποινή μόνιμου αποκλεισμού απο κάθε διοργάνωση της VGL eSports.
  Παίκτες: Θεωρούνται ως ελεύθεροι (Free Agents) την τρέχουσα σεζον.

 14. Απαγορεύεται οτιδήποτε θεωρείται Glitch κατά την διάρκεια του αγώνα
  Ποινή: τιμωρείται με προειδοποίηση ή ποινή στον βαθμολογικό πίνακα μετά τον έλεγχο αποδεικτικών στοιχείων και της κρισιμότητας απο την διοργάνωση.

 15. Απαγορεύεται η χρήση παικτών που δεν τηρούν τους κανόνες δημιουργίας.
  Σε περίπτωση παράβασης του συγκεκριμένου κανόνα η ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση έως την επόμενη μέρα
  Ποινή: Σε αντίθετη περίπτωση και μετά τον έλεγχο αποδεικτικών στοιχείων και της κρισιμότητας των φάσεων και του αγώνα η διοργάνωση σημειώνει προειδοποίηση ή ήττα στην ομάδα.
 16. Επιτρέπεται η αλλαγή σχηματισμού και θέσεων των παικτών κατά την διάρκεια του αγώνα.

 17. Σε περίπτωση κόκκινης κάρτας σε τερματοφύλακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλος παίκτης στην θέση του εφόσον σε κανένα στατιστικό του τερματοφύλακα δεν έχει πάνω από 50.
  Ποινή:Σε αντίθετη περίπτωση και μετά τον έλεγχο αποδεικτικών στοιχείων και της κρισιμότητας των φάσεων και του αγώνα η διοργάνωση σημειώνει προειδοποίηση ή ήττα στην ομάδα.

 18. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να καταγράφει τα στατιστικά του τερματοφύλακα της σε κάθε αγώνα. 
  Ποινή:Σε αντίθετη περίπτωση και μετά τον έλεγχο αποδεικτικών στοιχείων και της κρισιμότητας των φάσεων και του αγώνα η διοργάνωση σημειώνει προειδοποίηση ή ήττα στην ομάδα.
========================================================================================

4.2.3 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ 
Glitch είναι κάποια επιθετική η αμυντική ενέργεια όπου ο αντίπαλος λόγο σφάλματος του παιχνιδιού δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

Η VGL eSports  βάσει της προσαρμογής των αναβαθμίσεων των παιχνιδιών έχουν δικαίωμα προσθήκης νέων κανόνων κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος οσο αφορά το Gameplay.

Η VGL eSports έχει κάθε δικαίωμα να δώσει παράταση ,να αναβάλει είτε να ορίσει επανάληψη σε αγώνες όταν το κρίνει αναγκαίο. 

Η VGL eSports έχει κάθε δικαίωμα να προσαρμόσουν τις ποινές μετά τον έλεγχο των αποδεικτικών στοιχείων και της κρισιμότητας της παράβασης.

Ο Προπονητής και ο Manager είναι υπεύθυνος για την συμπεριφορά των παικτών της ομάδας εντός και εκτός αγώνα.


Η VGL έχει το κάθε δικαίωμα μετά τον έλεγχο αποδεικτικών στοιχείων προειδοποίησης , αποβολής ή τιμωρίας αγωνιστικών είτε σε παίκτες είτε σε προπονητές σε περίπτωση που κρίνει ότι υπάρχει πρόβλημα συμπεριφοράς η δημόσιας προσβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν την διοργάνωση. 

========================================================================================

4.3. Κανόνες δημιουργίας παίκτη

4.3.1 Όροι δημιουργίας παίκτη 

 • Όνομα Παίκτη/Player’s Name: Πραγματικό Επίθετο ή Όνομα (ή και τα δύο) με χρήση κεφαλαίων λατινικών χαρακτήρων πχ L. RUIZ ή LUIS R. ή LUIS RUIZ

 • Μέγιστοι στατιστικοί πόντοι/Max stats points: 1700

 • Ελάχιστα στατιστικά ανά στατιστική κατηγορία: 58 [εκτός των στατιστικών του τερματοφύλακα (τα οποία θεωρούνται αθροιστικά 200) +1 ακόμα κατηγορία]
  *Στην περίπτωση που το όριο των ελάχιστων στατιστικών πόντων δεν τηρηθούν θα πρέπει να γίνει αυξομείωση βάσει των μέγιστων στατιστικών πόντων.
  Παράδειγμα εάν η χαμηλή πάσα είναι 57 τότε το μέγιστο όριο θα πρέπει να είναι 1699.

 • Μέγιστα 3 στατιστικές κατηγορίες με αξιολόγηση από 90+

 • Τουλάχιστον μία εκ των αντιλήψεων με ελάχιστη στατιστική αξιολόγηση 80.

 • Στην περίπτωση του τερματοφύλακα δεν ορίζεται ελάχιστο όριο

 • Μέγιστο Ύψος/Max Height: 1.90 σε όλες τις θέσεις εκτός του GK που δεν υπάρχει όριο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

5.1. Στατιστικά

5.1.1 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ
Οι ομάδες του πρωταθλήματος οφείλουν να ορίσουν επίσημο κανάλι στο Youtube όπου θα καταγράφουν τα στατιστικά και θα γίνονται οι ζωντανές αναμεταδόσεις των αγώνων.
Η ομάδα διαχείρισης στατιστικών του πρωταθλήματος έχει την ευθύνη μέσω των βίντεο στατιστικών να καταχωρεί τα στατιστικά των παικτών και των ομάδων.
Οι προπονητές των ομάδων οφείλουν να ελέγχουν την καταγραφή στατιστικών και να ειδοποιήσουν το αρμόδιο τμήμα σε περίπτωση έλλειψης ή λάθους.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Οι προπονητές οφείλουν να ελέγχουν τα ονόματα των παικτών του Roster τους καθ' όλη την διάρκεια της σεζον .
Το όνομα του παίκτη στο PES πρέπει να είναι το επίθετο του παίκτη |(με κεφαλαία) και να ταιριάζει με το kitname που εχει δηλώσει ο παικτης στο επίσημο προφίλ του στο VGLesports.com.
Χρησιμοποιούμε το όνομα φανέλας για να προσθέσουμε στατιστικά στον παίκτη. Σε περίπτωση οπου ο παικτης αλλάξει πρεπει να ενημερώσει τους διαχειριστές αλλιώς χάνει τα στατιστικά του.

=============================================================

5.1.2 ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ 

 • Καταγραφή στατιστικών των παικτών και της ομάδας σε βίντεο στο YouTube.

 • Τοποθέτηση Link στον ιστότοπο στην συγκεκριμένη αγωνιστική μέσα στο χρονικό περιθώριο των 2 ωρών μετά την λήξη του αγώνα.

 • Καταγραφή Σκορ.

 • Καταγραφή MOTM σε περίπτωση νίκης .

 • Σε περίπτωση λήξης της προθεσμίας των 2 ωρών η ομάδα δέχεται προειδοποίηση.
  Με την συμπλήρωση τριών (3) προιδοποιήσεων αφαιρείται απο την ομάδα ένας (1) βαθμός απο τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος


=============================================================

5.1.3 Ο τιτλος του βίντεο πρέπει να αναγράφει.

1)Τα ονόματα των ομάδων (Home team vs Away team)

2)Το Matchday (MD8 ή MDC8) πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα
Παράδειγμα: Omonoia vs Trivellato MD8

*Η ομάδα στατιστικών είναι υπεύθυνη να συλλέξει το βίντεο και να καταχωρήσει τα στατιστικά.

Οδηγός καταγραφής στατιστικων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

6.1. Μεθοδολογία Πρωταθλήματος

6.1.1 Το πρωτάθλημα αποτελείται απο μία (1) κατηγορία. 

6.1.2 Οι ομάδες αγωνίζονται εντός και εκτός έδρας με τον κάθε αντίπαλο βάση του επίσημου προγράμματος του πρωταθλήματος.

 

6.2. Μεθοδολογία κυπέλλου Road to Legends 11vs11

6.2.1 Ο Τρόπος κατανομής των ομάδων στα Knock out του κυπέλλου γίνεται μέσω δημόσιας κλήρωσης στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης.

6.2.2  Όλοι οι αγώνες είναι Best of 3 μέχρι και τους τελικούς.Πραγματοποιούνται αγώνες εντός και εκτός έδρας με τον αντίπαλο και μετράει μόνο η νίκη και ΟΧΙ η διαφορά τερμάτων. Σε περίπτωση που ο αγώνας λήξει ισόπαλος οι ομάδες συνεχίζουν να αγωνίζονται στην παράταση και στα πέναλτι μέχρι να αναδειχθεί ο τελικός νικητής.

6.2.3 Σε περίπτωση ισοπαλίας στους αγώνες γίνεται τρίτος αγωνας και ο νικητής προκρίνεται στην επόμενη φάση .

6.3. Goal Difference (διαφορά τερμάτων)

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων στον βαθμολογικά πίνακα είτε σε Πρωτάθλημα είτε σε Κύπελλο η κατάταξη ορίζεται βάση των παρακάτω προυποθέσεων:

6.3.1
 Η διαφορά τερμάτων μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα στους μεταξύ τους αγώνες.

6.3.2 Εφόσον τα τέρματα είναι ισόβαθμα τότε μετριέται η συνολική διαφορά τερμάτων σε άμυνα και επίθεση.

6.3.3 Εαν η συνολική διαφορά τερμάτων είναι ισόβαθμη τότε μετριέται η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (Περισσότερα γκόλ).

6.4. Ιδιωτικά Συμφωνητικά (Συμβόλαια)

6.4.1 Σε περίπτωση ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ ομάδας και παίκτη θα πρέπει να κατατεθεί στην διοργάνωση για να ακολουθηθούν οι συγκεκριμένοι όροι όσον αφορά την διάρκεια του συμβολαίου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗς VGL ESPORTS

Οι ομάδες οφείλουν να έχουν επίσημο κανάλι στην πλατφόρμα του Youtube όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης των αγώνων βάση του επίσημου προγραμματος των εκπομπών.


ΟΔΗΓΙΕΣ

 1. Στις 21:00 οι ομάδες οφείλουν να στέλνουν τις 11άδες στο κανάλι #live_broadcast (Discord Server) με φωτογραφία οπως ακριβώς στο παράδειγμα , (χρώματα, μέγεθος , ονόματα παικτών)
 2. Και οι δυο ομάδες οφείλουν να κάνουν ζωντανή μετάδοση του αγώνα.
 3. Μόλις ανοίξετε το Stream πρέπει να επιλέξετε unlisted απο τον υπολογιστή (οχι private αλλα unlisted)
 4. Στις ρυθμίσεις του ήχου στο FIFA πρέπει να κάνετε σίγαση τον Commentator και την μουσική και να ανεβάσετε στο μέγιστο τον ήχο του γηπέδου.
 5. Στις ρυθμίσεις του FIFA επιλέγετε να φαίνεται στον αγώνα το kitname του παίκτη και ΟΧΙ το PSN ID.
 6. Αμέσως μετα το τέλος του αγώνα πρέπει δείξετε τα Highlights και ύστερα τα στατιστικά (εκτός αν λήξει ισοπαλία)

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 11αδας: 

*Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων η ομάδα δέχεται προειδοποίηση.

MARKETING GUIDELINES

Οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media) ,να προωθούν και να δημοσιεύουν αναρτήσεις για την πορεία της ομάδας και την διοργάνωση με εικονικό υλικό και συγκεκριμένες αναφορές (Tag / Hashtag/ Logos) που ορίζει η διοργάνωση στα Marketing Guidelines των πρωταθλημάτων.

 

ΟΔΗΓΟΣ
1. Δημοσίευσεις στα Social Media (Facebook , Instagram, twitter) απο 2 εως 4 ώρες πριν την έναρξη του κάθε αγώνα.

2. Σε κάθε δημοσίευση θα πρέπει να περιελαμβάνονται Hashtag #VGL, VGLesports #(oνομασία του τουρνουά).

3. Όταν στην δημοσίευση υπάρχει αναφορά της VGL θα πρέπει να γίνει και mention/tag @VGL.

4. Οι δημοσιεύσεις δεν θα πρέπει να έχουν πάνω απο 6 - 7 hashtags, και τα 3 είναι σχετικά με την διοργάνωση (#VGLeSports , #Proclubs , #Fifa , #PS4)

5. Eφόσον μια ομάδα κάνει προώθηση δημοσίευσης "boost" καλό θα ηταν να ενημερώνεται η VGL για να τα προωθεί.

6. Οι ομάδες πρέπει να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με την Διοργανώτρια αρχή μέσω κοινοποιήσεων, mentions, hashtags.

7. Πατήστε ΕΔΩ για να έχετε πρόσβαση στα λογότυπα των ομάδων και της διοργάνωσης VGL eSports.

Copyright © 2017 VGL eSports All Right Reserved. This website is not affiliated with or sponsored by Electronic Arts Inc. or its licensors.
Register
Remember Me
Forgot password