Η eΕθνική Ομάδα Ηλεκτρονικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) εκπροσωπεί επίσημα την Ελλάδα στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις ηλεκτρονικού αθλητισμού. Η ομάδα συμμετέχει σε τρεις βασικούς ανταγωνιστικούς τίτλους: EAFC, eFootball και Rocket League.

EAFC 1v1
eFootball Mobile 2v2
eFootball Console 2v2
Rocket League 3v3

Η επιλογή παικτών γίνεται βάσει αγωνιστικής απόδοσης. Αγωνίσου στα επίσημα τουρνουά της VGL eSports και κέρδισε την θέση σου στο Roster της eΕθνικής.

1
Συμμετοχή σε Online Τουρνουά χωρίς κόστος
Ξεκίνα από τα online τουρνουά της VGL eSports για να κερδίσεις την θέση σου στο Roster της ομάδας σε eFootball Console & Mobile και Rocket League, ενώ στο EA SPORTS FC η θέση του Roster δίνεται στον νικητή του eΚυπέλλου Ελλάδας. Κάθε αγώνας μετράει, οι επιδόσεις σου παρακολουθούνται από την αρχή.
2
Δοκιμαστικά (Trials)
Οι παίκτες του Roster καλούνται να αγωνιστούν σε εσωτερικά δοκιμαστικά τουρνουά. Η απόδοση εκεί καθορίζει ποιος θα εκπροσωπήσει την χώρα στις επίσημες διοργανώσεις.
3
Ένταξη στο Εθνικό Roster
Μόλις επιλεγείς, ενσωματώνεσαι στο πρόγραμμα με dedicated coach, προπονητικές συνεδρίες και επίσημη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις.
4
Εκπροσώπηση της Ελλάδας
Αγωνίζεσαι επίσημα υπό τα χρώματα της γαλανόλευκης σε FIFAe World Cup, eEURO και λοιπές διεθνείς διοργανώσεις.
Παγκόσμιο FIFAe World Cup FIFA Η κορυφαία διοργάνωση ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα έκανε την ιστορική της πρώτη εμφάνιση σε τελική φάση στο Ριάντ το 2025, ενώ τη σεζόν 2026 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Continental Championship στην Πορτογαλία, σε Console & Mobile.
Ευρωπαϊκό eEURO UEFA Το επίσημο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου υπό την αιγίδα της UEFA, με συμμετοχή εθνικών ομάδων από όλη την Ευρώπη.
FIFAe 26' Continental Championship · Λισαβόνα 2026

4η θέση στην Ευρώπη και στις δύο αποστολές

eFootball Console & Mobile · Coach: Λάζαρος Σεμερτζίδης «LazaTheGreek»
Console: Μάριος Παπαναγιώτου «Marios_Pap06» · Αριστείδης Παπαναγιώτου «Aris_pap»
Mobile: Παναγιώτης Μπουλγκουρίδης «panosboul» · Παναγιώτης Φιλιππάκος «Filippakos68»
Η eΕθνική Ελλάδος έπαιξε στη Λισαβόνα, στο FIFAe 26' Continental Championship, με αποστολές σε Console και Mobile. Και οι δύο πέρασαν τον όμιλο και έφτασαν στα ημιτελικά, μία νίκη μακριά από το Final Stage στην Τζέντα.

Στο Console, το αδερφικό δίδυμο Marios_Pap06 και Aris_pap έχασε στα ημιτελικά από την Ιταλία και στον μικρό τελικό από την Τουρκία. Στο Mobile, οι panosboul και Filippakos68, στην πρώτη τους εμφάνιση ως δίδυμο, νίκησαν την Κροατία στα προημιτελικά αλλά έχασαν από τη Γεωργία στα ημιτελικά.
Λισαβόνα, Πορτογαλία Console & Mobile Ημιτελικά
Στιγμές από τη Διοργάνωση
FIFAe World Cup · Ριάντ 2025

Panosboul: Η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Χάρτη

Παναγιώτης «panosboul» Μπουλγκουρίδης · eFootball Mobile 1v1 · Coach: Λάζαρος Σεμερτζίδης Η Ελλάδα μπήκε για πρώτη φορά στα βιβλία της ιστορίας του eFootball™, με τη γαλανόλευκη να κάνει την εμφάνισή της στο κορυφαίο επίπεδο του esports. Ταξιδεύοντας στη Σαουδική Αραβία, ο Έλληνας αθλητής ανταποκρίθηκε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Στα προημιτελικά βρέθηκε απέναντι στον Βραζιλιάνο Juninho. Σε ένα ματς-μάχη, η Ελλάδα έφτασε σε δραματική ανατροπή στο φινάλε, στέλνοντας το μήνυμα ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. Παρά τον αποκλεισμό στις λεπτομέρειες, ο «Panosboul» αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά.
Τελική Φάση Ριάντ Prize Pool $100.000 Προημιτελικά
Στιγμές από τη Διοργάνωση
Αγωνιστική ΒελτίωσηΣυνεχής ανύψωση του επιπέδου σε κάθε διοργάνωση.
Νέα ΤαλένταΑνάδειξη νέας γενιάς Ελλήνων esports αθλητών.
Διεθνείς ΔιακρίσειςΚαθιέρωση της Ελλάδας ως δύναμη στο διεθνές esports.
ΕΠΟ × VGLΙσχυρή συνεργασία ομοσπονδίας και VGL eSports.

Διεκδίκησε θέση στην eΕθνική

Εγγράψου στα τουρνουά επιλογής eΑθλητών και κέρδισε τη θέση σου στο ρόστερ.

eΕθνική FIFAe eEURO eFootball EAFC Rocket League ΕΠΟ VGL eSports