Rules

Οι κανόνες που έχει ορίσει η εταιρεία VGL eSports έχουν ως σκοπό την διατήρηση της αγωνιστικής ποιότητας και του επιπέδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μη τήρηση των κανονισμών δύναται να οδηγήσει στις ποινές που αναγράφονται στο βιλβλιο κανονισμών είτε σε αποκλεισμό παικτών και μελών απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των πρωταθλημάτων που διεξάγει η εταιρεία.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

1.1. Μεθοδολογια πρωταθληματος

Για να υποβάλετε παράπονο ή αναφορά κατά των κανονισμών, χρησιμοποιήστε το Ticket System που σας παρέχει η VGL στην πλοήγηση του ιστότοπου και έπειτα επίλεξτε το αρμόδιο τμήμα για να υποβάλετε την αναφορά σας. Ενημερώστε τους διαχειριστές του πρωταθλήματος ΑΜΕΣΑ, μέσω του Discord ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

2.1. Υποβολες Παραπονων / Αναφορες κατα των κανονων

Για να υποβάλετε παράπονο ή αναφορά κατά των κανονισμών, χρησιμοποιήστε το Ticket System που σας παρέχει η VGL στην πλοήγηση του ιστότοπου και έπειτα επίλεξτε το αρμόδιο τμήμα για να υποβάλετε την αναφορά σας. Ενημερώστε τους διαχειριστές του πρωταθλήματος ΑΜΕΣΑ, μέσω του Discord ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

3.1. οροι και Προυποθεσεις Συμμετοχης Ομαδων | Παικτων

Για την δυνατότητα συμμετοχής αθλητικών σωματίων είτε εταιρειών στα πρωταθλήματα  πρέπει να υπογραφεί συμβόλαιο για τους όρους και τις προϋποθέσεις με την διοργανώτρια αρχή και να συμφωνεί  με τους κανόνες και την μεθοδολογία του πρωταθλήματος.

3.2. Ρυθμίσεις αγώνα / Race settings

Οι κανόνες του corner cutting θα είναι στο strict, αλλά αν κάποιος οδηγός πιστεύει οτι τον προσπέρασαν με corner cut χωρίς να σημειωθεί ποινή λόγω κάποιου σφάλματος του παιχνιδιού, μπορεί να το αναφέρει στους αγωνοδίκες του πρωταθλήματος.

  • Parc-ferme είναι on.
  • Weather είναι dynamic
  • Damage είναι simulation.
  • Pit stops είναι manual.
  • Όλα τα αλλα assists επιτρέπονται.

 

 

3.3. Πριν και μετά τον αγώνα

Οι αγωνοδίκες μπορούν να αφαιρέσουν Warning (προειδοποίηση) ΜΟΝΟ σε περίπτωση που ενα μονοθέσιο δεν είχε αλλη επιλογή να αποφύγει μια σύγκρουση και με την προυπόθεση οτι δεν έχει αλλο warning για τον υπόλοιπο του αγώνα.

Σε περίπτωση ποινής (Penalty) λόγω σφάλματος του παιχνιδιού οι αγωνοδiκες μπορούν να τα αφαιρέσουν μετά το τέλος του αγώνα.

Επιθετικη συμπεριφορα προς τους αλλους θα οδηγήσει σε αναλογες τιμωρίες, μέχρι και μόνιμο αποκλεισμό απο τις διοργανώσεις της VGL eSports (perma ban).

Απαγορεύεται οι οδηγοί να έχουν στο PSN ID τους χυδαίες ή προσβλητικές λέξεις-χαρακτηρισμούς και απαγορεύεται να έχουν ακρωνύμια που να παραπέμπουν σε άλλες λίγκες F1 ή ολόκληρα ονόματα άλλων πρωταθλημάτων F1. Όποιος έχει κάτι κάποιο ή όλα από τα προαναφερθέντα πράγματα στο ID του ΔΕΝ θα μπορεί να τρέξει στο πρωτάθλημα μέχρι να αλλάξει ID.

*Οι ποινές που δίνονται είναι στην ευχερεια των αγωνοδίκων και ορίζονται βάση της βαρύτητας της παράβασης.

*Για οποιαδήποτε επίμαχη φάση θα πρέπει να στείλετε αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο) στους αγωνοδίκες του πρωταθλήματος

*****Οποιαδήποτε στιγμή οι αντμιν μπορούν να δώσουν perma ban σε εναν οδηγό αν δεν έχει την κατάλληλη οδηγική και κοινωνική συμπεριφορά.

 

3.4 Διαχειριση Social media

Η επίσημες ομάδες και οι οδηγοί υποχρεούται να έχουν παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media) , να προωθουν και να δημοσιεύουν για την πορεία τους στο πρωτάθλημα αλλα και την διοργάνωση με συγκεκριμένες αναφορές και εικονικό υλικό (Tag / Hashtag/ Logos) που ορίζει η διοργάνωση στα Guidelines των πρωταθλημάτων.

 

3.5 ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

Mόνο σε περίπτωση συμβολαίου με την διοργανώτρια αρχή επιτρέπεται η χρήση λογοτύπων και ονομάτων επαγγελματικών ομάδων, αθλητικών σωματείων και εταιρειών.

Οι ερασιτεχνικές ομάδες υποχρεούνται να χρησιμοποιούν δικά τους λογότυπα και ονόματα για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ

4.1. Κανονες Αγωνα | Ποινες

ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

4.1.1 Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα είδος επαφής μεταξύ δύο μονοθεσίων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εννοείται ότι ατυχήματα γίνονται, αλλά οι οδηγοί οφείλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να τα αποφεύγουν.

4.1.2 Σε περίπτωση που κάποιος προκαλέσει ένα ατύχημα, οφείλει να αφήσει το/α επηρεασμένο/α μονοθέσιο/α να τον προσπεράσει. Αν δεν το κάνει η ποινή του θα αυξηθεί.

4.1.3 Ο παραπάνω κανόνας, ισχυει ακομα και σε περιπτωση που το ατύχημα οφείλεται σε πρόβλημα σύνδεσης ιντερνετ (LAG).

4.1.4 Απαγορεύεται κάποιος να τρακάρει κάποιο άλλο μονοθέσιο επίτηδες.

4.1.5 Απαγορεύεται κάποιος να χρησιμοποιήσει ενα άλλο μονοθέσιο ως φρένο σε divebomb.

4.1.6 Είναι ευθύνη του οδηγού που κυνηγάει, να αποφεύγει επαφή με το όχημα που βρίσκεται μπροστά του.

4.1.7 Ο οδηγός οφείλει να κρατάει ενα racing line όταν αμύνεται. Αν κάνει ζιγκ-ζαγκ στις ευθείες θα θεωρηθει επικύνδινη οδηγηση. Στην ευθεία ο οδηγός θα μπορεί να κάνει μόνο ΜΙΑ αλλαγή racing line.

4.1.8 Ο οδηγός οφείλει να αφήνει πάντα χώρο για να περάσει μαζί του άλλο ένα μονοθέσιο.

4.1.9 Αν βγει ο οδηγός εκτός πίστας θα πρεπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός όταν ξαναμπεί μέσα στην πίστα. Οποιοδήποτε ατύχημα που θα προκληθεί θα θεωρηθεί δικό του φταιξιμο (Unsafe track rejoin)

4.1.10 Σε περίπτωση μπλε σημαίας, ο οδηγός που θα γίνει lapped οφείλει να αφήσει τον άλλο οδηγό να περάσει όσο πιο σύντομα γίνεται.

4.2.1 Δεν ενδείκνυται η προσπέραση μονοθέσιου που είναι ένα γύρο μπροστα απο τον οδηγό.

4.2.2 Σε περίπτωση safety car πρέπει πάντα ο οδηγός να είναι πίσω από το μονοθέσιο μπροστα του και οχι διπλα του.

4.2.3 Απαγορεύεται καποιος οδηγός να τρακαρει επιτηδες για να προκαλεσει safety car.

4.2.4 Αν ένας οδηγός θέλει να βγει απο τον αγώνα θα πρέπει να κάνει retire στα πιτ.

4.2.5 Στο Qualifying ο οδηγός θα πρεπει να κάνει ένα χρόνο που να είναι μάξιμουμ κατά 107% χειρότερος από τον καλύτερο. Πχ αν κάποιος κανει pole lap 60 δευτερα, ο χειρότερος δυνατός χρόνος θα πρέπει να είναι 64.2 δευτερόλεπτα. Οποιοσδήποτε αποτύχει να κάνει κάτι τέτοιο θα δεχθεί race ban για τον επόμενο αγώνα. Τα DNQ από οδηγικό λάθος δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον κανόνα.

4.2.6 Απαγορεύεται αυστηρά το Reset to Track. Όποιος το κάνει θα τιμωρηθεί με DQ από τον αγώνα.

login

Enter your email & password to connect to VGL esports