Το gaming είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και ανερχόμενες μορφές ψυχαγωγίας στον κόσμο. Εκατομμύρια παίκτες από όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα απολαμβάνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να εξερευνήσουν και να ανταγωνιστούν σε διάφορα παιχνίδια. Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια είναι το FIFA, το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Το FIFA δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι, αλλά και ένας τρόπος ζωής για πολλούς. Υπάρχουν επίσημες διοργανώσεις, όπου οι καλύτεροι παίκτες από όλο τον κόσμο διεκδικούν τη δόξα και τα χρηματικά βραβεία.

Ένα κομμάτι που έλειπε ως και σήμερα απο τον χώρο του ηλεκτρονικού αθλητισμού ήταν ο εκπεδευτικός τομέας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρακολουθήσουμε τη διοργάνωση Esports Fifa 2023 στην Κεφαλονιά ! Το 1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα που διοργανώνει τουρνουά Esports Fifa 2023 σε φυσικό χώρο με φυσική παρουσία παικτών. Αυτό το εξαιρετικό γεγονός θα συγκεντρώσει 128 μαθητές από όλη την Κεφαλονιά για να ανταγωνιστούν για τον περίφημο τίτλο του Esports Kefalonia 2023 Fifa Champion.

Το τουρνουά δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για διασκέδαση και αθλητισμό, αλλά και μια εκπαιδευτική δράση. Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αργοστολίου αξιοποιώντας την εμπειρία ενός προγράμματος Erasmus+ που συμμετείχαν αποφάσισαν τη διοργάνωση αυτού του διαγωνισμού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έρθουν σε επαφή με τις πραγματικές απαιτήσεις διοργάνωσης ενός αθλητικού διαγωνισμού. Θα αποκομίσουν πραγματική εμπειρία από τη διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος που θα τους φανεί χρήσιμη μελλοντικά στη ζωή τους.

Το τουρνουά έχει και τη στήριξη των τοπικών αρχών και της VGL eSports στο θέμα της οργάνωσης του τουρνουά. Σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου μας παραχωρήθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού θεάτρου Αργοστολίου. Ένας εξαιρετικός χώρος που ταιριάζει στις ανάγκες του διαγωνισμού. Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αργοστολίου εθελοντικά θα συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του χώρου, στην online προβολή του, στην κάλυψη των αγώνων και γενικότερα στην επιτυχημένη διοργάνωση.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 12 Μαΐου με την επίσημη έναρξη και τη φάση των 128. Θα ακολουθήσουν οι φάσεις των 64, 32, 16 και 8. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα γίνουν στις 14 Μαΐου. Τότε θα αναδειχθεί και ο μεγάλος νικητής που θα κερδίσει μια PlayStation 5. Ο δεύτερος θα πάρει ένα ηλεκτρικό πατίνι, ο τρίτος μια οθόνη gaming, ο τέταρτος ασύρματα ακουστικά και οι πέμπτος μέχρι όγδοος smartwatch.

Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια κλήρωση για δώρα όπως καρέκλες gaming, tablet, συνδρομή σε γυμναστήριο και άλλα. Δεν υπάρχουν χαμένοι σε αυτό το τουρνουά, μόνο νικητές!

Το πρώτο Τουρνουά Esports Fifa 2023 στην Κεφαλονιά είναι μια πρωτοποριακή και δυναμική εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ασχοληθούν με το gaming και να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η συνεργασία, η στρατηγική και η αντοχή.

Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια εκδήλωση θα γίνει στην Ελλάδα. Ας βοηθήσουμε αυτό το τουρνουά να ξεκινήσει και να γίνει μέρος της ιστορίας. Παρακολουθήστε την εξέλιξη του τουρνουά στο instagram.

Leave a Reply

en_USEnglish